UE, in pericol. Germania poate scufunda blocul comunitar

Din ce in ce mai multi germani se considera a fi “victime” ale monedei euro si inclina sa reintroduca marca germana ca moneda nationala. Specialistii in economie sunt insa ingrijorati de aceasta informatie si avertizeaza ca ar putea avea consecinte majore daca masura se va aplica, ajungandu-se pana la destramarea blocului comunitar, arata studiul specialistului Dr Robert Hancké, de la London School of Economics.
Studiul specialistilor arata ca “in calitate de cea mai puternica economie din zona euro, Germania este singura tara care ar putea sa renunte la moneda unica europeana”. Exista si “unii dintre cetatenii germani, dar si politicieni care ar fi de acord cu renuntarea la moneda euro si revenirea la marca, ei sustinand ca se simt fortati, in prezent, sa sustina economiile mai putin performante din Europa.
Potrivit cercetarilor, Germania este “economia dominanta” din zona euro, reprezentand 27% din PIB-ul total al eurozonei, iar Germania are si un surplus la buget de 1.5 milioane de euro.
O eventuala iesire a Germaniei din zona euro ar putea provoca un colaps al monedei unice europene si ar destabiliza intrega Uniune Europeana, mai avertizeaza studiul. Acesta explica …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *