Ultima dorinta a lui Ilarion Ciobanu: discretie totala privind moartea sa

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Actorul Ilarion Ciobanu a decedat, ieri-dimineata, in locuinta sa, dupa ce mai mult timp a suferit de cancer faringian. Cunoscutul artist rom?n, care lasa in urma roluri in filme precum „Pruncul, Petrolul si Ardelenii”, „Iancu Jianu, Zapciul”, „Nemuritorii” sau „Toate p?nzele sus”, ar fi implinit 77 de ani pe 28 octombrie.

Mari actori au parasit anul acesta scena artistica. Ovidiu Iuliu Moldovan, cu care Ciobanu a jucat in „Profetul, Aurul si Ardelenii”, a murit pe 12 martie 2008. De asemenea, Spanul, din „Toate panzele sus”, Colea Rautu, ne-a parasit tot anul aceasta, pe 13 mai. „Am inceput sa pierdem oameni din generatia noastra. Ne doare pierderea fiecaruia”, a spus regizorul Sergiu Nicolaescu atunci cand a aflat de moartea lui Ilarion Ciobanu. „Era un om destul de dur, dar drept. Si imi pare rau ca la un moment dat ne-am suparat unul pe celalalt. E singura umbra intre doi oameni care s-au cunoscut, s-au respectat si s-au iubit unul pe celalalt”, a adaugat Nicolaescu. Actorul Alexandru Arsinel a fost, de asemenea, foarte trist la aflarea tristei vesti, spunand ca pentru el a disparut un prieten si coleg drag. „A fost coleg de an cu mine. A fost un mare actor. A reprezentat caractere extrem de puternice, dincolo de ceea ce reprezenta el ca forta, ca personalitate, era de o sensibilitate aproape copilareasca. Imi pare rau ca a disparut un mare actor si un alt coleg de generatie”, a incheiat Arsinel. Familia lui Ilarion Ciobanu a spus ca doreste discretie totala in privinta decesului marelui actor. „Dorinta lui a fost ca totul sa se desfasoare cat mai discret, insa cineva nu i-a respectat aceasta dorinta. Sunt lucruri personale si nu vom face publice locul si data cand va fi inmormantat”, a spus, pentru Mediafax, regizorul Ioachim Ciobanu, fiul artistului. Potrivit Antena 3, actorul va fi incinerat marti la pranz.

Marele actor a interpretat peste 60 de roluri
Ilarion Ciobanu a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. Dar debutul in film l-a avut abia la 30 de ani, pentru ca a fost nevoit sa munceasca pentru a se intretine. Actorul a lucrat ca hamal si miner. Primul rol l-a avut in productia „Setea”, unde a jucat alaturi de Ion Besoiu si Amza Pellea. Un an mai tarziu a mai primit doua roluri, in „Poveste sentimentala” si in „Omul de langa tine”, alaturi de Stefan Ciubotarasu si George Calboreanu. Au urmat peste 50 de filme care l-au consacrat ca actor. Actorul Ilarion Ciobanu a detinut roluri principale in „Lupeni 29”, „Cartierul veseliei”, „Rascoala”, „Vremea zapezilor”, „Soparla”, „Golgota”, „Legenda”, „Doi barbati pentru o moarte”, „Razboiul domnitelor”, „Baltagul”, „Fratii”, „Asediul”, „Mihai Viteazul”, „Ultimul cartus”, „Pe aici nu se trece”, „Toate panzele sus”, „Lumini si umbre”, „O vara cu Mara” etc. Si-a incercat si talentul de regizor cu filmele „Omul de langa tine” si „Mara”. Dupa 1989, Ilarion Ciobanu a continuat sa joace doar ocazional, in filmele „Crucea de piatra – Ultimul bordel”, „Terente – Regele baltilor”, „Tancul” si „Bored”. La prima editie a Festivalului International de Film Bucuresti BiFEST (2004), actorul a primit Premiul de Excelenta pentru contributia sa in arta cinematografica.

spot_imgspot_img