Ultima ora. Ce au gasit anchetatorii pe iPad-ul copilotului care a prabusit avionul Germanwings

Lufthansa, dezvaluiri revoltatoare despre copilotul Andreas Lubitz

Noi elemente ale anchetei asupra prabusirii avionului Airbus 320 al companiei GermanWings au fost dezvaluite sambata de ziarul american New York Times, citat de Paris Match, subliniind in special “orbirea” companiei fata de tulburarile psihologice ale lui Andreas Lubitz, copilotul care a provocat catastrofa, continutul iPad-ului sau- analizat de anchetatori – fiind revelator in acest sens.

Nici filiala low cost GermanWings si nici compania mama Lufthansa, nici autoritatile nu au fost informate suficient despre tulburarile psihologice ale lui Andreas Lubitz, potrivit New York Times.
Cotidianul a aratat sambata bresele in sistemul german care din cauza unei “omniprezente culturi a vietii private” a intretinut o forma de orbire cu privire la problemele reale ale copilotului, care si-a prabusit avionul dupa ce ii preluase comenzile, impiedicandu-l pe comandant sa revina in cabina. Acelasi ziar aminteste ca mai multe cazuri similare s-au produs in istoria aviatiei.
Potrivit Times, iPad-ul lui Andreas Lubitz a dezvaluit ca acesta consultase, de altfel, pagini evocand catastrofe aeriene chiar inainte de plecarea sa in dimineata de 24 martie pentru cursa dus-intors Dusseldorf-Barcelona-Dusseldorf. El se interesa in special de disparitia in continuare neelucidata a zborului MH 370 al Malaysia Airlines, dar si de cazul zborului Mozambique Airlines, prabusit in mod voluntar de comandantul de bord in Namibia in 2013. Aceasta drama costase vietile a 27 de pasageri si altor cinci membri ai echipajului.
Andreas Lubitz s-a interesat, de asemenea, despre metode de suicid si despre sistemele care protejeaza cabinele, instalate dupa 11 septembrie cu scopul de a impiedica orice intruziune.
In urma cu zece zile, ŤKolner Expressť evocase de asemenea cercetari asupra laxativelor, putand lasa sa se presupuna ca Andreas Lubitz ar fi putut recurge …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *