Un arbitru roman, promovat printre cei mai buni din Europa. Are sansa sa se “”califice”” la Euro 2016 sau CM 2018

Publicat la: 21.07.2015 14:41 Ultima actualizare: 21.07.2015 14:42

Romania are pentru prima data de la inaugurarea noului sistem de clasificare a arbitrilor un reprezentant in cea mai importanta categorie, centralul Ovidiu Hategan, in varsta de 35 de ani, dupa ce Comisia de Arbitri a Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) a promovat opt noi arbitri in categoria “Elite”, informeaza FRF.

Lista arbitrilor de elita este urmatoarea: Ivan Bebek (Croatia), Pavel Kralovec (Cehia), Martin Atkinson (Anglia), Mark Clattenburg (Anglia), David Fernandez Borbalan (Spania), Antonio Miguel Mateu Lahoz (Spania), Alberto Undiano Mallenco (Spania), Carlos Velasco Carballo (Spania), Clement Turpin (Franta), Deniz Aytekin (Germania), Felix Brych (Germania), Anastasios Sidiropoulos (Grecia), Viktor Kassai (Ungaria), Daniele Orsato (Italia), Nicola Rizzoli (Italia), Gianluca Rocchi (Italia), Paolo Tagliavento (Italia), Bjorn Kuipers (Olanda), Hendrikus S.H. Bas Nijhuis (Olanda), Svein Oddvar Moen (Norvegia), Szymon Marciniak (Polonia), Ovidiu Alin Hategan (Romania), Serghei Karasev (Rusia), William Collum (Scotia), Craig Alexander Thomson (Scotia), Milorad Mazic (Serbia), Damir Skomina (Slovenia), Jonas Eriksson (Suedia), Cuneyt Cakir (Turcia).
Romania are doi reprezentanti si in First Category, Cristi Balaj si Alexandru Tudor, plus patru in Second Category, Marius Avram, Sebastian Coltescu, Istvan Kovacs si Radu Petrescu, insemnand a doua, respectiv, a treia grupa valorica in clasificarea arbitrilor din Europa.

“Ma bucur sa vad un arbitru roman alaturi de cei mai buni din Europa. E o dovada a stabilitatii in arbitrajul romanesc din ultima perioada, cand nu au existat atatea schimbari ca in anii precedenti. Comisia de Arbitri a UEFA si-a exprimat increderea in arbitrii romani prin delegarea lor, in ultimii doi ani, la competitii importante. De aici incolo, fiecare arbitru, in acest caz Hategan, depinde de propria performanta pentru a ajunge in varful arbitrajului european si la cele mai importante turnee”, a declarat grecul Kyros Vassaras, presedintele CCA si membru in Comisia de Arbitri a UEFA.
Intr-un interviu acordat site-ului frf.ro, Ovidiu Hategan recunoaste ca, dupa promovarea in cea mai importanta categorie de arbitri de pe continent, se gandeste la prezenta la un turneu final major.
“Ma bucur foarte mult pentru aceasta realizare. Este un lucru fantastic, nu doar pentru mine, ci si pentru arbitrajul romanesc. Este rodul unei munci de multi ani, dupa o atenta monitorizare din partea forului european. Tin sa le multumesc si colegilor cu care am facut echipa pana acum, pentru ca este si meritul lor pentru aceasta promovare. Le mai multumesc atat tuturor celor care m-au ajutat sa ma formez ca arbitru, cat si celor din Comisia Centrala a Arbitrilor care mi-au oferit suportul lor. In momentul in care se intra in aceasta categorie este clar ca sunt alte pretentii, sunt alte meciuri. Presiunea va fi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *