Un avion a disparut de pe radare, autoritatile au declansat cautarile. Aparatul s-a prabusit UPDATE

UPDATE?Fragmente ale avionului de vanatoare francez Mirage 2000D, disparut de pe radare miercuri in jurul orei locale 11:00 cu doi piloti la bord dupa decolarea de la baza aeriana Nancy-Ochey, in estul Frantei, au fost descoperite in departamentul Jura, intr-o zona montana de la frontiera Frantei cu Elvetia, informeaza AFP.
Mai exact, resturile aparatului au fost localizate in comuna Mignovillard, in jurul careia s-au concentrat cautarile, a indicat o sursa apropiata echipelor de salvare.
Potrivit cotidianului regional L”Est Républicain, o parasuta si o harta figureaza printre ramasitele descoperite pe inaltimile de la Mignovillard, la o altitudine de 1.050 de metri.
Importante mijloace au fost desfasurate pentru gasirea avionului de vanatoare care a disparut de pe radare in jurul orei 10:00 GMT.
“Contactul radio/radar a fost pierdut” cu avionul Mirage 2000 D, care efectua un “zbor de antrenament la joasa altitudine”, au indicat fortele aeriene franceze intr-un comunicat. “Mijloacele de cautare si salvare au fost activate imediat pentru a gasi avionul si echipajul sau”, se mai spune in text.
O conferinta de presa a comandamentului fortelor aeriene franceze a fost anuntata pentru ora 17:00 GMT la Paris.
Planul de salvare aerian-terestru (Sater), vizand cautarea “unei aeronave care ar fi putut ateriza sau cadea”, a fost declansat de catre prefectul departamentului Meurthe-et-Moselle (est), a indicat prefectura, adaugand ca nu se stie deocamdata nimic despre soarta celor doi membri ai echipajului.
“Stim ca s-a intamplat ceva anormal”, a declarat pentru AFP o sursa militara.
Pe contul sau de Facebook, jandarmeria din Jura a precizat ca avionul a disparut “in timp ce survola masivul Jura intre Mouthe si Mignovillard si frontiera elvetiana”. Jandarmeria a invitat “toate persoanele care dispun de informatii despre …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *