Un avion de vanatoare s-a prabusit la frontiera dintre Siria si Turcia. Pilotul sirian a fost recuperat de o echipa de salvare

Un avion de vanatoare, presupus a apartine fortelor aeriene siriene, s-a prabusit in apropierea frontierei dintre Siria si Turcia, au declarat oficiali turci, citati de BBC. Pilotul sirian a fost recuperat de o echipa de salvare.
Premierul turc Binali Yildirim a declarat ca o operatiune de cautare a pilotului este in curs, presupunandu-se ca acesta s-a catapultat.
Ahrar al-Sham, factiune ce lupta impotriva Guvernului de la Damsc, a comunicat ca avionul de vanatoare a fost doborat. Gruparea islamista a postat pe Twitter o inregistrare in care era vizat avionul.
Purtatorul de cuvant al gruparii a fost citat de agentia de stiri Anadolu spunand ca avionul Guvernului bombarda provincia Idlib din nordul Siriei in momentul in care a fost vizat de fortele de opozitie. Potrivit premierului turc, aeronava, de tip MIG-23, s-a prabusit in apropierea orasului Samandag, din provincia Hatay.
In momentul in care o echipa de salvare a ajuns la epava aeronavei, carlinga era goala. Binali Yildirim a afirmat ca nu este clar de ce avionul s-a prabusit: “Ar putea fi din cauza conditiilor meteorologice”.
Ulterior, s-a aflat ca pilotul a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *