Un avocat din Iasi, care a provocat un accident soldat cu moartea unei persoane si ranirea altor patru, a fost arestat preventiv. Barbatul consumase alcool

Un avocat a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, dupa s-a urcat la volan sub influenta bauturilor alcoolice si a cauzat un accident in urma caruia o persoana a murit, iar alte patru au fost ranite, informeaza Mediafax.
Victor Ioan Axinte a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, vineri, dupa ce a fost prezentat magistratilor Curtii de Apel Iasi.
“A recunoscut savasirea faptelor. A plans in fata instantei de judecata, a spus ca nu il va ierta niciodata constiinta. E o situatie atipica pentru ca e un om pe care eu il cunosc, fiind colabroatorul meu. Nu consuma alcool in mod obisnuit sau aproape niciodata nu l-am vazut. Nu urca la volan in starea asta, nu era vitezoman, era un avocat de exceptie, a luat primul definitivatul pe Moldova. Din nefericire, nu ne explicam cum s-a ajuns aici. Probabil ca din cauza unei lipse a consumului de alcool s-a ajuns ca dupa 5-6 pahare alcoolemia sa fie atat de mare. A zis ca nu isi aduce aminte cand s-a urcat la volan si nici cand s-a produs accidentul, probabil ca a adormit la volan si a ajuns la viteza aia de 150 de kilometri la ora”,?a declarat Liviu Bran, avocatul tanarului.
Acesta a adaugat ca nu va contesta decizia magistratilor Curtii de Apel Iasi.
Intr-un comunicat de presa, procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi au anuntat ca in urma analizelor medicale “a rezultat faptul ca inculpatul Axinte Victor Ion a prezentat valori insemnate ale alcoolemiei, de 1,95 g %0, prima proba si de 1,80 g%0, a doua proba”.
In urma accidentului din noaptea de miercuri spre joi, un tanar in varsta de 31 de ani a murit, iar alte patru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *