Un consilier general al lui Nicusor Dan, prins votand “la doua maini” in CGMB. Cum explica

Dumitru Dobrev, consilier general USB, a fost surprins, joia trecuta, in timp ce vota si in locul sefului sau de partid Nicusor Dan, lucru interzis de lege.?
Desi recunoaste ca a comis greseala “dintr-un mimetism prostesc”, Dobrev incearca sa se disculpe spunand ca au mai fost si alti colegi de la alte partide care au facut acelasi lucru.?
“Contextul a fost urmatorul: spre sfarsitul sedintei de consiliu de joia trecuta, se votau membrii consiliilor de administratie de la diverse institutii, in special spitale. Trecuse faza votului secret (pentru nominalizatii in CA) si acum trebuiau votate hotararile ca atare, prin urmare, un vot formal. Conveniseram in USB ca votam pentru. La momentul respectiv, Nicusor iesise pentru cateva minute din sala, iar votul nu se inchidea, in sensul ca in sistemul electronic de vot apareau 49 de voturi din 50 de prezenti. De la prezidiu se facea presiune ca nu se inchide votul.Dintr-un mimetism prostesc, am facut exact ce vazusem ca face in dreapta mea o colega consilier, de la un alt partid, care votase in locul cuiva de la prezidiu (poate se vede pe inregistrarile oficiale, daca sunt disponibile online). Nu ma scuz si nu acuz. Trebuia sa stiu ca “quod …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *