Un deputat ii solicita lui Iohannis organizarea unui referendum in problema imigrantilor

Publicat la: 12.09.2015 16:34 Ultima actualizare: 12.09.2015 16:35

Deputatul Bogdan Diaconu, presedinte al Partidului Romania Unita (PRU), i-a solicitat, sambata, presedintelui Klaus Iohannis organizarea unui referendum in chestiunea imigrantilor, astfel incat cetatenii sa se pronunte cu privire la cota de refugiati propusa de Uniunea Europeana pentru Romania, avertizandu-l ca daca nu-l va organiza, ar putea fi suspendat pe motiv ca a incalcat Constitutia.

Intr-o scrisoare deschisa adresata sefului statului, Diaconu invoca articolul 90 din Constitutie, potrivit caruia “Presedintele Romaniei, dupa consultarea Parlamentului, poate cere poporului sa-si exprime, prin referendum, vointa cu privire la probleme de interes national”.
“Acceptarea unei cote de imigranti reprezinta, cu certitudine, o problema de interes national, iar o decizie in acest sens nu poate fi luata in spatele usilor inchise, mai ales daca aceste usi nu sunt romanesti. (…) Romanii v-au votat pe 16 noiembrie 2014 ca sa-i reprezentati pe ei si interesele lor, nu ca sa fiti guvernatorul tarii la ordinele Berlinului!”, se arata in scrisoarea mentionata.

Diaconu considera ca in cazul in care se va apela la un astfel de instrument, Romania va fi chiar un exemplu de bune practici din acest punct de vedere si alte state ii vor putea urma …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *