Un distrugator american s-a ciocnit cu un petrolier in stramtoarea Hormuz

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Distrugatorul american USS Porter (Imagine de arhiva)

Coliziunea accidentala a avut loc catre ora locala 1.00 (1.00, ora Romaniei) intre USS Porter, „care efectueaza operatiuni de securitate maritima” in Golful Persic, si petrolier, a precizat Flota a V-a americana intr-un comunicat.
„Nimeni nu a fost ranit in timpul coliziunii, care s-a produs in apropiere de Stramtoarea Hormuz”, o stramtoare strategica tranzitata de peste o treime dintre exporturile maritime mondiale de petrol, se precizeaza in comunicat.Petrolierul este in continuare operational, iar avariile produse distrugatorului sunt pe cale sa fie evaluate, a adaugat aceeasi sursa.
Prezenta navelor militare americane in strantoare are un rol foarte clar, acela de a impiedica o eventuala blocare a caii maritime de catre Iran.?
Aproximativ o treime din petrolul transportat pe mare trece prin stramtoarea Hormuz, din Golful Persic, potrivit statisticilor oficiale.Este vorba despre cea mai mare parte a petrolului exportat de Arabia Saudita, Iran, Emiratele Unite Arabe, Kuwait si Irak, dar si de gazul …

spot_imgspot_img