Un individ care pregatea un atentat de Anul Nou a fost arestat in Australia

Politia australiana a anuntat, marti, arestarea unui simpatizant al gruparii jihadiste Stat?Islamic, informeaza AFP citata de Agerpres.
Suspectul este acuzat ca planuia sa cumpere o arma si sa traga in multime in seara de Anul Nou la Melbourne.
Suspectul, in varsta de 20 de ani si nascut in Australia din parinti somalezi, a fost arestat luni in cursul unei operatiuni a politiei intr-o casa din Werribee, o suburbie din Melbourne, in sudul Australiei, a declarat politia. El urmeaza sa fie pus sub acuzare marti.
Tanarul este un “simpatizant al Statului Islamic” si atacul pe care il planuia era “potential catastrofal”, a declarat Shane Patton, seful adjunct al politiei din statul Victoria, a carui capitala este Melbourne.
Potrivit politiei, suspectul a consultat un manual online intocmit de Al Qaida cu privire la modul de utilizare a armelor de foc si de comitere a atentatelor, dar a fost arestat inainte sa poata cumpara o pusca automata.
“El intentiona sa foloseasca arma de foc pentru a dobori cat mai multi oameni posibil in zona Pietei Federatiei (Federation Square) in seara de Anul Nou”, a declarat Patton.
Piata Federatiei este situata chiar in centrul orasului Melbourne, in apropiere de gara feroviara din Flinders Street si catedrala Sf. Paul. Acesta este unul dintre locurile principale din Melbourne, unde oamenii se aduna pe 31 decembrie pentru a sarbatori sosirea Anului Nou.
“Este o preocupare teribila pentru noi, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *