Un jurnalist roman a abordat-o pe Theresa May pe tema “Brexit”. I-a spus ca are pasaport romanesc si ca va fi deportat. Ce a urmat…

Cu aceasta ocazie, jurnalistul de la revista GQ, Nimrod Kamer, a intrebat-o direct pe May ce planuri are pentru cetatenii din Uniunea Europeana dupa iesirea Marii Britanii din UE, marturisindu-i totodata temerile lui ca ar putea fi expulzat dupa Brexit.
“Sunt posesorul unui pasaport de Romania si sunt pe cale sa fiu deportat”, a spus Kamer, care este editorialist de Arta.
May i-a zambit linistitor, asigurandu-l ca acest lucru nu se va intampla. “Nu, nu esti (pe cale de a fi expulzat, n.r.), ai drepturi ca ale tuturor celorlalti cetateni” britanici, a tinut May sa il linisteasca.
May este inca laconica in explicatii privind soarta cetatenilor din UE dupa iesirea Marii Britanii din blocul comunitar si nu a precizat daca, dupa Brexit, cetatenii UE din Marea Britanie vor avea aceleasi drepturi ca si ceilalti cetateni britanici. De asemenea, ea abandonat planurile privind protectia drepturilor cetatenilor din UE care traiesc in Marea Britanie, dupa Brexit.
Citeste si Theresa May vrea sa revoce legislatia Uniunii Europene in Parlamentul Britanic
Kamer a insistat asupra acestui subiect si i-a spus lui May ca “oferta” ei nu este mai buna decat actualele legi ale Uniunii Europene, premierul a insistat asupra faptului ca viitoarele legi “sunt foarte asemanatoare … foarte asemanatoare” cu cele ale UE. “Diferenta-cheie este Curtea Europeana de Justitie”, a mai spus premierul britanic.?
Nu in ultimul rand, Theresa May s-a lasat fotografiata de jurnalist.
Dupa aceste explicatii, Kamer …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *