Un liberal cere mai putine zile libere: Romania nu-si permite atatea zile libere, va afecta negativ PIB-ul

“Liviule, de ziua ta ne dai si noua liber? Haideti sa va spun de ce promisiunile premierului in care ne anunta ca deficitul bugetar pe finalul acestui an va ramane in limita de 3% sunt a”bull shit”- ca sa-l citez pe carmaci. Stiti opinia mea despre mersul economiei sub carmuirea PSD. Astazi abordez aceasta tema din alt unghi. Analiza mea are rolul de a va face sa intelegeti, dar mai ales pe Tudose, ca balivernele legate de faptul ca vom recupera in urmatoarele 6 luni ce nu s-a facut in primele 6 sunt doar baliverne.
In Romania, in 2017, avem 14 zile libere legale a”de la stat”. Cu doua mai multe ca in 2016. Aproape toate au aparut ca urmare a unor initiative parlamentare. Un calcul simplu pentru 2017 ne arata ca pana in acest moment romanii au avut deja 12 zile libere. O verificare simpla arata insa ca prin a”marinimia” guvernelor rosii numarul real de zile libere este mai aproape de 30. Asta pentru ca guvernul in scop electoral asigura a”punti” care practic dubleaza numarul zilelor libere stabilite legal.
In UE, doar Bulgaria, Ungaria si Letonia au mai multe zile libere legale decat Romania.?Iar pentru a vedea impactul asupra PIB-ului al zilelor libere legale,?un studiu al Centre for Economics and Business Research arata ca cele 8 zile libere legale din Marea Britanie inseamna un PIB mai mic cu 3.2 miliarde lire sterline pe an. Iar Marea Britanie este una dintre cele mai bogate si mai productive tari (inca) din UE. Si niciuna dintre aceste tari nu face a”punti”, doar poduri si drumuri adevarate. La a”punti” suntem campioni. Revenind la Romania, PSD ne spune ca in acest an vom produce un PIB de 816 miliarde lei. In primul trimestru am reusit 185 de miliarde. Mai avem 650 de miliarde, in conditiile in care luna August este luna de concedii iar statul ofera a”punti” cu nemiluita.
Conform codului muncii din Romania in 30 de zile aceste zile libere, daca sunt lucrate, trebuie compensate sau platite.?In practica numai bugetarii beneficiaza de aceste zile libere. Adica cei care nu produc efectiv plus-valoare in economie. Nu va mai spun ce se intampla in institutiile publice in zilele libere cand oamenii spun ca vin la serviciu pentru a fi platiti dublu dar in realitate nu apar niciodata. Ingrijorarea mea este legata de faptul ca numarul acestor zile se va mari in continuare! Va las pe dumneavoastra sa judecati daca este normal ca un numar de smecheri angajati la stat sa hotarasca pentru toata Romania cresterea acestui numar de zile in continuare. Mai ales pentru ca nu o fac din convingere, ci doar pur electoral.?Romania nu-si permite asta. Este momentul sa limitam numarul zilelor libere”, a scris Citu pe contul sau de pe reteaua sociala.
“- in Romania muncesc 4.8 milioane de oameni din care 1.25 milioane in aparatul bugetar. Adaugati la asta 5 milioane de pensionari. Asta inseamna ca 3.6 milioane produc PIB-ul. Ceilalti beneficiaza de salarii marite, indemnizatii speciale, ajutoare sociale. Iar numarul celei de-a doua categorii creste zilnic.
– Anul acesta Romania are a”bugetat” un PIB de 816 miliarde lei. Asta inseamna o crestere de 6% fata de anul trecut in timp ce cheltuielile publice cresc cu 15%. Pentru ca in urmatoarele 6 luni sa ajungem valoarea PIB-ului a”bugetat” ar trebui sa muncim toti, zilnic, chiar si PSD-istii.
– Luna August in Romania, la fel ca in Europa, este luna concediilor. Si astea platite tot de la stat (unele deja marite).
– conform estimarilor 3.5 milioane de romani lucreaza in strainate, contribuie la producerea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *