Un militar nord-coreean a dezertat, traversand Zona demilitarizata. Focuri de avertizare trase de fortele sud-coreene

Militarul nord-coreean de rang inferior a traversat frontiera militarizata dintre cele doua Corei in jurul orei locale 8.04 (ora Romaniei, 1.04), aparent profitand de ceata, potrivit lui Roh Jae-cheon, purtator de cuvant al Ministerului Apararii de la Seul, care a precizat ca nu au fost trase focuri de arma in momentul producerii dezertarii.
Ministerul Apararii de la Seul a transmis ca fortele sud-coreene au tras aproximativ 20 de focuri de avertizare in momentul in care militari nord-coreeni s-au apropiat de frontiera, aparent cautandu-l pe transfugul care a dezertat in urma cu cateva ore inainte.
Agentia de stiri Yonhap a transmis ca si militarii nord-coreeni au tras mai multe focuri de arma, insa nu au fost gasite gloante dincolo de linia de frontiera intre cele doua state antagonice.
Nu este momentan clar in ce zona frontierei militarizate s-a produs incidentul. Agentia de stiri Yonhap a relatat ca incidentul a avut loc in zona de vest a frontierei, in timp cu un oficial militar sud-coreean a indicat ca transfugul ar fi traversat prin partea centrala a Zonei demilitarizate.
Potrivit postului public de televiziune de la Seul KBS, militarul nord-coreean a traversat frontiera …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *