Un nou concept promovat de Ivan Patzaichin: pescaturismul

Incepand din primavara viitoare, cunoscuta localitate din Delta Dunarii, Mila 23, le va oferi vizitatorilor posibilitatea de a experimenta viata unui pescar din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, prin intermediul unui proiect derulat in prezent de Asociatia “Ivan Patzaichin – Mila 23” ca parte integranta a unei strategii de dezvoltare a turismului in Rezervatie.
Reprezentantul asociatiei, Teodor Frolu, a declarat ca proiectul privind pescaturismul in Delta a inceput luna trecuta cu selectarea a trei dintre cei cinci localnici care, in primavara anului viitor, ii vor primi pe turistii interesati de viata traditionala a pescarilor din Delta Dunarii.
“Cream un model care va fi replicabil in intreaga Delta, un serviciu care va aduce plusvaloare comunitatilor. Acum, orice pescar este mai interesant decat stolurile de pasari si le oferim pastratorilor traditiei sansa de a pescui mai putin si de a vinde peste mai scump”, a declarat Teodor Frolu. El a mai precizat ca pentru a-si prinde capturile, pescarii trebuie sa parcurga distante mari, care-i pot incanta pe vizitatori, pachetul turistic care va fi disponibil incepand din primavara anului viitor fiind una dintre solutiile practice pentru dezvoltarea durabila a comunitatilor.
“Sunt activitati care aduc in prim-plan barcile traditionale, un simbol al Deltei Dunarii, activitati care pot constitui adevarate atractii pentru turistii iubitori ai miscarii in aer liber. Nu respingem turismul rapid, pentru ca si aceasta este o varianta aducatoare de venituri, dar vrem sa oferim o alternativa viabila”, a mentionat Frolu. Ivan Patzaichin, presedintele asociatiei “Ivan Patzaichin-Mila 23”, si-a exprimat increderea in solutiile oferite de specialisti. “Cu sprijinul populatiei si al …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *