Un nou”Armageddon” la Romgaz. Cine profita din vanzarea a doua treimi din gazele companiei?

O noua scrisoare de genul “Armageddon”, avand ca subiect beneficiarii gazelor naturale la preturi reglementate, a fost publicata de catre?Asociatia Salariatilor Responsabili din Romgaz.

Apelul Asociatiei Salariatilor Responsabili din Romgaz ridica semne de intrebare asupra modului in care sunt vandute gazele naturale catre companii private precum E.On sau Engie. Totodata, Asociatia in discutie estimeaza pierderi in continua crestere pentru Romgaz datorita preturilor practicate pentru vanzarea de gaze naturale catre Electrocentrale Bucuresti si Electrocentrale Galati, scrie evz.ro.?
“Majoritatea cantitatilor de gaze naturale produse de Romgaz sunt vandute catre EON si GDF (Engie), companii care obtin profit substantial de pe urma revanzarii acestor cantitati pe piata din Romania. Managementul Romgaz este in slujba EON si GDF Suez, politica comerciala, conceputa de catre acestia si aprobata de Consiliul de Administratie al companiei nationale, asigura celor doua companii, EON si GDF, cantitatile de gaze naturale la preturi convenabile acestora. Politica comerciala a Romgaz asigura EON si GDF Suez posibilitatea ca aceste companii sa faca jocurile pe piata gazelor naturale din Romania”, isi incep noua serie de dezvaluiri cei din cadrul ASRR.
“Este cunoscut faptul ca EON a sustinut numirea domnului Metea Virgil Marius la conducerea Romgaz (Metea a detinut anterior functia de director al SC EON Energie Romania SA, Tg. Mures). Metea a fost sustinut si de Avram Pantelimon – director al Sucursalei de Productie Gaze Naturale Targu Mures, care avea interese pentru companiile ginerelui sau, Sandru IOAN, companii (Romoil SA si Industrial Trading) care au vandut Romgaz compresoare si tubulatura. Influenta lui Avram Pantelimon vine si din prietenia acestuia cu Ilie Sarbu (socrul lui Victor Ponta) ambii fiind vanatori.

Citeste mai multe pe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *