Un om de afaceri s-a retras ca preot in manastirea ridicata de el

Manastirea Codreanu

Un important om de afaceri din Romania si-a investit banii in propria manastire si s-a retras ca preot in locasul care ii poarta numele.

Constantin Codreanu (65 de ani), fostul manager al companiei de transport Transbus Codreanu, a fost hirotonit preot si va sluji la impunatoarea Manastire Codreanu, de la Oituz, realizata exclusiv din banii obtinuti din afacerile sale.
Preotul Constantin Codreanu este doctor in teologie si s-a pensionat de curand din compania pe care o conducea.
Peste o mie de oameni au participat duminica, 20 septembrie, la slujba de tarnosire (sfintire) a Manastirii Codreanu, realizata exclusiv din banii familiei Codreanu. Lacasul de cult de la Oituz a fost ridicat in patru ani si este considerat unul dintre cele mai impunatoare, care au fost ridicate in ultima perioada in Arhiepiscopia Romanului si Bacaului.
La sfintirea Manastirii Codreanu a participat si arhiepiscopul IPS Ioachim Bacauanul. Constantin Codreanu a evitat sa ofere o estimare a costurilor cu biserica nou construita la Oituz, considerata de mai marii Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, o adevarata bijuterie.
Am inceput construirea ei in urma cu patru ani. Nu am facut insa o socoteala a costurilor. Am facut totul din dragoste fata de Dumnezeu si credinta ortodoxa. De curand am iesit la pensie de la firma Transbus Codreanu, am lasat sa se ocupe de ea alte persoane. Am ramas doar actionar”, a declarat, pentru Adevarul, preotul Constantin Codreanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *