Un preot care apara trupa Pussy Riot a fost ucis in nord-vestul Rusiei.

Un preot ortodox rus, in varsta de 75 de ani, care cerea eliberarea tinerelor din trupa Pussy Riot, condamnate pentru o “rugaciune punk” impotriva lui Vladimir Putin, a fost ucis luni in Pskov (nord-vestul Rusiei), a anuntat marti politia locala, relateaza Mediafax.
“Corpul preotului Pavel Adelgheim a fost descoperit luni seara, la Pskov, cu rani provocate de lovituri de cutit”, in apropierea unei biserici, a declarat pentru AFP politia din orasul Pskov, situat la frontiera cu tarile baltice.
Potrivit anchetatorilor, preotul a fost ucis de un tanar care suferea de tulburari psihice, pe care l-a gazduit timp de trei zile. Tanarul, nascut in 1986, a fost spitalizat dupa ce si-a aplicat lovituri de cutit, in urma crimei, potrivit aceleiasi surse.
Politia nu a facut o legatura intre crima si pozitia publica a preotului ucis, care in perioada sovietica a fost detinut in Gulag. El a devenit cunoscut pentru criticile sale la adresa Patriarhiei, iar moartea sa a provocat o emotie puternica in tara.
“Ultimul preot liber al Patriarhiei de la Moscova a fost ucis”, scrie foarte mediatizatul arhidiacon Andrei Kuraiev, unul dintre cei mai cunoscuti bloggeri ortodocsi.
Pavel Adelgheim a criticat in mai multe randuri legaturile dintre Biserica Ortodoxa si statul rus. De asemenea, el a fost unul dintre semnatarii unei scrisori a unor personalitati ruse care il indemnau pe Patriarhul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *