Un producator de bere bavarez a fost nevoit sa retraga o “bere nazista” de pe piata germana

Un producator de bere bavarez a fost nevoit in cursul acestei saptamani sa retraga de pe piata germana o bere botezata “Inchiderea granitelor”, acuzata ca recurge la simboluri naziste pentru a critica afluxul masiv de refugiati in Germania, relateaza miercuri AFP.

Fabrica de bere Roehrl cu sediul in Straubing (nord-est de Munchen) si-a cerut scuze fiindca a “socat”, respingand orice apropiere de extrema dreapta, scrie Agerpres.
Pe eticheta berii scrie ca “patria are nevoie de bere”, iar pe spate sunt trecute cuvintele “Protectie”, “Pastrare”, “Aparare”, “Disciplina”, “Credinta” sau “Sinceritate”. In actualul context marcat de migratie, numele berii – Inchiderea granitelor – evoca barierele ridicate de unele tari europene pentru a se proteja de fluxul de solicitanti de azil. El trimite si la cererile repetate ale conservatorilor bavarezi de inchidere a granitelor germane, in conditiile in care Bavaria, aflata la frontiera cu Austria, este in prima linie de primire a migrantilor care vin din Balcani. Germania a primit in 2015 peste un milion de solicitanti de azil.
Capsula sticlei are imprimat un cap de mort, amintind de unitatile SS care aveau ca simbol un craniu uman.
Studenti de la o universitate locala au facut un apel la boicotarea bauturii, considerata pe retelele de socializare “bere nazista”. Ei au incriminat si pretul sticlei, de 0,88 de euro, sustinand ca el evoca numarul 88, utilizat drept cod in mediile naziste pentru desemnarea salutului hitlerist, H fiind a opta litera a alfabetului, iar HH insemnand “Heil Hitler”. Mai …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *