Un refugiat sirian, prima victima identificata a incendiului din Grenfell Tower

Intre timp, numeroase persoane, printre care un fotograf cunoscut, un bebelus de sase luni si un cuplu de arhitecti italieni sunt date inca disparute, scrie AFP. Aproximativ 35 de apeluri pentru a gasi persoane disparute au aparut pana acum in presa si pe retelele de socializare.
Fotograful Khadija Saye, in varsta de 24 de ani, si-a expus recent lucrarile la Bienala de la Venetia. “A fost o adevarata calatorie, lacrimi varsate, dar, mama, sunt un artist care expune la Bienala de la Venetia si binecuvantarile sunt abundente”, a scris ea pe Facebook.
Ea ar fi trait in Grenfell Tower cu mama ei, Mary Mendy, care este data disparut de asemenea. Saye il cunosta pe parlamentarul laburist David Lammy de “mai multi ani”, iar politicianul a condus apelurile pe Twitter, numind-o “un suflet frumos si un artist in ascensiune”. “Sunt mai tristi si mai sumbri in fiecare secunda”, a declarat Sammy pentru BBC.
Strabunicul Tony Disson, in varsta de 65 de ani, a dat mai multe telefoane din apartamentul sau, spunand ca este blocat in baie. Fostul broker nu a mai raspuns la telefon incepand de la ora locala 4 (6 ora Romaniei), dupa ce i-a spus unui prieten “Spune-le fiilor mei ca ii iubesc”, scrie The Sun.
Fiul cel mare, Lee, in varsta de 47 de ani, a scris pe Facebook: “Daca cineva mi-a vazut tatal, pe Tony Disson, sa ne anunte. Inima mea este alaturi de toti oamenii din Grenfell Tower”.
Farah Hamdan, sotul ei Omar Belkadi si fiica lor in varsta de sase luni sunt inca disparuti, a anuntat tatal lui Farah, Rkia.
Citeste si Incendiu in Grenfell Tower: O femeie si-a aruncat copilul de la etajul 9. Bebelusul a fost prins ca prin minune de un barbat
“Am fost la toate spitalele si am cautat toata ziua, dar inca nu i-am gasit, vrem doar sa stim ca suntem in siguranta”, a declarat el.
Celelalte fiice ale lui Farah Hamdan, in varsta de sase, respectiv 10 ani, au fost gasite la spital.
Cuplul italian Marco Gottardi, in varsta de 27 de ani, si Gloria Trevisan, de 27 de ani, sunt disparuti, iar tatal unuia dintre ei se teme ca au murit. Cei doi s-au mutat la Londra in urma cu trei luni, pentru serviciu.
“In prezent, doi dintre cetatenii nostri sunt dati disparuti”, a spus un oficial din Ministerul italian de Externe.
Il Mattino di Padova scrie ca Gottardi vorbea la telefon cu tatal sau si i-a spus ca fumul se ridica, inainte ca discutia sa se intrerupa. Potrivit cotidianului italian, cei doi locuiau la etajul 23.
Mariem Elgwahry, in varsta de 27 de ani, locuia la etajul 19 de la grenfell …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *