Un roman batut de politisti a primit o despagubire RECORD

Bani despagubiri

Un roman va primi de la stat peste 14.000 de euro despagubiri pentru ca a fost batut de politisti iar plangerea sa nu a fost investigata corespunzator, potrivit unei decizii a Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

Reclamantul, Liviu Samachisa, este un cetatean americano-roman, nascut in 1956 si care locuieste la Falticeni, potrivit Mediafax.
El s-a plans ca a fost atacat de politisti, pe 31 iulie 2008, cand vizita un prieten la Galati. Cand s-a intors la masina sa, a gasit-o inconjurata de politisti si masini de Politie, intrucat era suspecta de implicare intr-un accident soldat cu ranirea unor pietoni, a relatat el.
Barbatul sustine ca politistii l-au imobilizat si i-au pus catuse in mod violent si, pe drumul spre sectie, au continuat sa il loveasca cu pumnii pana a lesinat.
Eliberat in aceeasi zi, Samachisa a ajuns la Spitalul de Urgenta din Galati, unde a fost diagnosticat cu contuzie severa la nivelul toracelui si al mandibulei, trauma cranio-cerebrala, zgarieturi si vanatai pe maini, gat si la nivelul claviculei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *