Un roman, lider al unei miscari unioniste, retinut in Republica Moldova si expulzat. Reactia MAE

Presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012, George Simion, care este cetatean roman, a fost retinut de ofiterii Serviciului de Informatii si Securitate si a fost expulzat din Republica Moldova, cu o interdictie de intrare in tara pe termen de 5 ani.

?George Simion a scris pe pagina sa de Facebook, miercuri dupa amiaza, ca a fost retinut de SIS (Serviciul de Informatii si Securitate) iar motivul ar fi marsul unionist pe care Platforma Actiunea 2012 il va organiza sambata in capitala Moldovei. Reprezentantii Serviciului de Informatii si Securitate nu au comentat incidentul, conform Jurnal.md.
Reactia Ministerului roman de Externe a venit la scurt timp: “Ambasada Romaniei la Chisinau a aflat in dupa-amiaza zilei de 13 mai 2015, din surse publice, despre retinerea, de catre reprezentanti ai Biroului Migratie si Azil al Republicii Moldova, a cetateanului roman George Simion.Misiunea diplomatica a luat imediat legatura cu autoritatile competente ale Republicii Moldova – Ministerul Afacerilor Interne si Biroul Migratie si Azil – si a solicitat clarificari. O cerere formala in acest sens a fost adresata Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene al Republicii Moldova.In paralel, Ambasada l-a contactat pe cetateanul roman, pentru a asigura intreaga asistenta care ar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *