Un studiu ne dezvaluie daca minciuna copiilor este periculoasa sau nu

Chiar daca nu ne place deloc sa-i auzim pe ai nostri copii cand spun diverse minciuni, specialistii in psihologia infantila ne asigura ca minciuna este un fenomen normal, ca este parte din dezvoltarea acestora. Asa cum veti afla si din articolul de mai jos, copiii mint in moduri diferite, in functie de varsta si, de cele mai multe ori, acest demers nu are de ce sa ne ingrijoreze. Practic, cu exceptia unor anumite situatii serioase, cand trebuie neaparat sa luam legatura cu un specialist, minciunile spuse de catre copii nu sunt altceva decat efortul acestora de a descoperi si de a face fata provocarilor lumii din jur.

Psihologi din cadrul “Universitatii Macquarie” din Sydney (Australia) ne explica de ce mint copiii, in functie de varsta pe care o au, precum si cum evolueaza modalitatea in care ai nostri copii ajung sa minta, in functie de stadiile dezvoltarii lor cognitive si sociale.
Astfel, copiii incep sa minta inca de la varsta de 2-4 ani, pe masura ce inteleg mai bune ce gandesc si ce simt oamenii din jur. Intrucat parintii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *