Ungaria si-a sigilat granita cu Serbia. Trecerea ilegala a frontierei, pedepsita cu inchisoarea

Ungaria, care si-a inasprit legislatia impotriva imigratiei ilegale, a sigilat granita cu Serbia in noaptea de luni spre marti, astfel ca imigrantii nu mai pot traversa frontiera dintre cele doua tari decat prin punctele oficiale de trecere, relateaza agentia MTI, scrie Mediafax.

Ultimul obstacol tehnic in calea imigrantilor, un vagon de tren dotat cu sarma ghimpata pentru a bloca frontiera, a fost amplasat la Roszke, pe linia de cale ferata Szeged-Subotita, luni seara. Locul in care linia de cale ferata Szeged-Subotita se intersecteaza cu granita si cu gardul construit de autoritatile ungare la frontiera cu Serbia era zona cea mai vizata de imigrantii clandestini care vin din Serbia.
Mii de imigranti intrau in fiecare zi in tara prin aceasta bresa, dar de acum inainte acestia vor fi trimisi inapoi in Serbia. Aproximativ 500 de imigranti asteptau luni seara la vechiul punct rutier de trecere a frontierei de la Roszke, iar autoritatile ungare permiteau accesul in tara numai in grupuri de 5-10 persoane, pe jos, a relatat corespondentul MTI, precizand ca situatia era calma. Imigrantii sunt informati cu privire la situatie prin intermediul translatorilor politiei.
Mai multe autocare asteptau pentru a-i transporta pe imigranti la granita cu Austria. Ungaria si-a inasprit legislatia impotriva migratiei ilegale, astfel ca de la miezul noptii de luni spre marti, traversarea ilegala a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *