Unirea in sport: Un diplomat propune ca Romania si Republica Moldova sa aiba o nationala comuna de rugby

Diplomatul si cercetatorul roman a dat exemplul Irlandei si Irlandei de Nord, care participa cu o echipa comuna la marile competitii internationale de rugby. Propunerea a pornit de la degringolada rugby-ului in intreaga regiune, mai ales ca Romaniei i-a fost interzisa participarea la Cupa Mondiala din 2019, din cauza incalcarii regulamentelor internationale.
“Romania ar trebui sa isi asume misiunea de a contribui la consolidarea rugbyului in regiune, ca actor de traditie al acestui sport. Sa spunem in Republica Moldova, Serbia, Ucraina. Iar inceputul ar putea fi facut, simbolic, cu Republica Moldova. Rugbyul basarabean este pe tobogan. Echipa nationala a retrogradat in al patrulea esalon european. Cei mai buni jucatori nu mai onoreaza convocarile. Disputele intestine aproape ca au sters Moldova de pe harta rugbyului. In acest moment, Romania poate si trebuie sa intinda o mana de ajutor.
Ca un inceput, ar putea fi integrat calendarul competitional. O echipa din Republica Moldova ar putea intra in Divizia Nationala de Seniori, al doilea esalon din Romania. La fel, o echipa feminina si pentru rugyul in sapte, sport olimpic. Precaritatea rugbyului romanesc este, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *