Universitatea Bucuresti are doua specializari in primele 400 la nivel mondial. Alte trei universitati romanesti in TOP 800

Clasamentui QS World University Rankings 2015/16 – care monitorizeaza cele mai importante 800 de institutii de invatamant superior din lume – a fost dat publicitatii in cursul serii de ieri. Patru universitati din Romania se afla in acest top ajuns la a 12-a editie. Universitatea Bucuresti ocupa pozitia 651-700, in timp ce Universitatea Ioan Cuza din Iasi, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj si Universitatea de Vest din Timisoara se situeaza dupa locul 701. In aceasta privinta lucrurile raman neschimbate ca si anul trecut.
Vestile cu adevarat bune vin de la Universitatea Bucuresti, in contextul in care QS publica si clasamente pe arii educationale astfel incat studentii sa fie in cunostiinta de cauza atunci cand decid sa aleaga specializarile pe care doresc sa le urmeze.
Analiza QS cuprinde cinci arii de cercetare/educationale iar la doua dintre ele Universitatea Bucuresti ocupa pozitii meritorii: aria educationala care acopera facultatile de Arte si Stiinte umaniste (locul 371) dar si aria educationala a facultatilor de Stiinte naturale (pozitia 375). De asemenea, analiza QS mai cuprinde domeniile Inginerie si Tehnologie, Stiintele vietii si medicina dar si Stiinte Sociale si management unde Romania nu este clasificata.
Revenind la clasamentul QS World University Rankings 2015/16, remarcam faptul ca cea mai buna universitate din lume se mentine aceeasi ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *