Unul dintre atentatorii de la Paris a trecut de trei controale ale politiei franceze

Salah Abdeslam, suspectat ca a jucat un rol-cheie in atacurile de la Paris, a trecut de trei controale ale politiei, in Franta, inainte sa ajunga in Belgia, a declarat o sursa apropiata anchetei din Belgia pentru AFP.

Confirmand o informatie publicata de cotidianul Le Parisien/Aujourd”hui en France, aceasta sursa se bazeaza pe marturia lui Hamza Attou, suspectat ca l-a ajutat, alaturi de Mohammed Amri, pe Salah Abdeslam sa ajunga la Bruxelles, la o zi dupa atacurile de la 13 noiembrie, soldate cu 130 de morti si sute de raniti, noteaza Mediafax.
Potrivit acestei surse, atunci cand Hamza Attou si Mohammed Amri s-au intalnit in Franta cu Salah Abdeslam – prietenul lor din comuna Molenbeek de la Bruxelles, care le-a transmis prin SMS-uri cum sa-l gaseasca – acesta era “agitat… nu era in largul lui…. nu se simtea bine”.
Dupa aceea, el i-a amenintat. “Ne-a spus sa-l ducem la Bruxelles, altfel detoneaza masina”, afirma aceeasi sursa. Iar pentru a-i convinge, Salah Abdeslam s-a laudat ca a impuscat oameni cu o arma de tip Kalasnikov, adaugand ca fratele sau, Brahim, s-a detonat si ca el, singurul supravietuitor, este al “zecelea” membru al comandourilor jihadiste.
El a spus, de asemenea, “ca a lasat cartea de identitate a fratelui sau intr-o masina (fara sa precizeze care) pentru ca sa fie cunoscut in intreaga lume, la fel ca (Amédy) Coulibaly”, care a ucis o politista municipala si patru persoane, intr-un supermarket cu specific evreiesc, la Paris, in timpul atacurilor din ianuarie.
Pentru a evita controale de politie, Salah Abdeslam le-a cerut calauzelor sale sa circule pe stradute dosite, dar s-au ratacit si s-au intors pe autostrada. Le-a spus ca conduca prudent.
Ei nu au evitat baraje rutiere si au fost controlati in trei randuri. La primul baraj, politistul i-a intrebat “daca au consumat” ceva. Salah a ramas tacut, pe bancheta din spate. Amri si Attou au raspuns “da”, pentru ca tocmai fumasera un joint. “Politistul a spus ca nu e bine, dar ca nu aceasta era prioritatea astazi”. Politistul nu le-a cerut actele.
Abia la al doilea si la al treilea control le-au fost …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *