Unul dintre cei mai apreciati antrenori din Romania merge in Liga a II-a: “”Este obligatoriu ca echipa sa promoveze””

de Marius Tone – Mediafax Publicat la: 15.07.2015 08:16 Ultima actualizare: 15.07.2015 08:17

Tehnicianul Petre Grigoras a declarat, marti, la finalul intalnirii pe care a avut-o cu actionarul Valerii Moraru la Pro Rapid, ca sunt sanse mari sa devina antrenorul formatiei Rapid, precizand ca i-a fost propus un contract valabil trei ani.

El a explicat insa ca deocamdata nu a semnat, urmand sa ia o decizie in urmatoarele zile. “Mi s-a propus un contract pe trei ani, dar e clar ca nu se poate derula acest contract daca in primul an nu promovez. Asa ca putem discuta acum doar despre primul an, in care echipa este obligatoriu sa promoveze. Dar nu am ajuns sa semnez contractul. Sunt sanse, dar au mai fost situatii. In 2012 au mai fost discutii (n.r. – cu oficialii FC Rapid) si nu s-au concretizat. Sanse sunt destul de mari sa semnez, este clar insa ca pana la reunirea lotului din 20 iulie ca Rapidul va avea antrenor. Ca va fi altcineva, se poate, dar sunt sanse mari sa fiu chiar eu”, a spus Grigoras.
Antrenorul a mentionat ca in ceea ce priveste detaliile financiare ale contractului nu sunt probleme. “Nu ne-am impotmolit la sume sau ceva de genul asta. Dar cand pleci la drum cu un asfel de proiect, chiar daca este Liga a II-a, este vorba despre Rapid, o echipa cu pretentii si trebuie sa stii ce faci ca sa promovezi din primul an. Pentru ca acesta este obiectivul. Am discutat despre staful tehnic, despre lot, ce jucatori raman, ce jucatori mai vin. Ma voi gandi bine, sper sa fie o decizie favorabila si Rapidului si mie”, a adaugat el.

Grigoras sustine ca este o provocare sa antreneze formatia giulesteana, chiar si in esalonul secund. “Pentru mine este o provocare sa vin la Rapid. Chiar daca unii s-ar speria ca este vorba despre Liga a II-a. Sper sa fie un proiect serios si ca se vor tine de cuvant cu ceea ce mi-au spus. Pentru ca trebuie sa existe si fondul necesar pentru a-l sustine. Altfel acel proiect poate sa cada foarte repede”, a precizat Petre Grigoras.
Daniel Pancu ar fi folositor atat in teren, cat si ca presedinte de club, este de parere Grigoras. “Daniel Pancu se va hotari singur. Eu il vreau pe orice post, e un rapidist convins. E un om de care am nevoie si in vestiar, si in teren, si in postul de presedinte daca se poate. Dar nu cred ca se va putea imparti in foarte multe locuri. El va decide, cred ca va incepe sa se pregateasca alaturi de echipa, e matur poate …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *