Unul dintre suspectii atentatului de la Charlie Hebdo, cunoscut de serviciile franceze antiterorism

Unui din cei doi francezi cautati de autoritatile franceze in urma atacului terorist de la publicatia de satira Charlie Hebdo este un islamist cunoscut de serviciile franceze antiterorism, acesta fiind condamnat pentru prima data in 2008.
Potrivit Mediafax, fancezul Cherif Kouachi, in varsta de 32 de ani, este cautat impreuna cu fratele sau, Said, in varsta de 34 de ani, in ancheta privind atacul comis impotriva saptamanalului Charlie Hebdo.
Nascut la 28 noiembrie 1982 la Paris, de nationalitate franceza si supranumit Abu Issen, Cherif Kouachi a facut parte din “filiera Buttes-Chaumont”. Sub autoritatea unui “emir”, Farid Benyettou, aceasta filiera permitea trimiterea de combatanti in Irak pentru a se alatura aripii irakiene a Al-Qaida care era condusa in perioada respectiva de Abu Mussab al-Zarqawi.
Retinut chiar inainte de a pleca spre Siria, apoi Irak, el a fost judecat in 2008 si condamnat la trei ani de inchisoare, dintre care 18 luni cu suspendare.
Dupa doi ani, numele lui a fost citat intr-un poiect de tentativa de evadare din inchisoare a unui islamist, Smain Ait Ali Belkacem, fost membru al Grupului islamic armat algerian (GIA), condamnat in 2002 la inchisoare pe viata pentru ca a comis un atentat intr-o statie de metrou din Paris (statia Musée d”Orsay) in octombrie 1995 (30 de raniti).
Cherif Kouachi era suspectat ca ar fi apropiat de o alta figura a islamului radical francez, Djamel Beghal, care a ispasit zece ani de inchisoare pentru pregatire de atentate. Cherif Kouachi este suspectat de participare la antrenamente cu Djamel Beghal.
Dupa ce a fost inculpat in acest caz, el a beneficiat totusi de neurmarire penala.
Cu capul ras si oval, cu barba rara in fotografia difuzata in noaptea de miercuri spre joi de politie, Cherif Kouachi este cel mai probabil “inarmat si periculos”, la fel ca fratele sau, Said, nascut la 7 septembrie 1980, tot la Paris.
Acesta din urma, tot de nationalitate franceza, apare in fotografie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *