UPDATE Premierul Mihai Tudose a trimis Corpul de Control al Guvernului la Tarom si Compania Nationala de Investitii. Reactia sefului companiei aeriene de stat

Premierul Mihai Tudose a fost duminica la Palatul Victoria si a dat ordin Corpului de Control al primului ministrul ca de luni sa inceapa un control la compania nationala de transporturi aeriene TAROM (aflata in subordinea Ministerului Transporturilor) si la Compania Nationala de Investitii (aflata in subordinea Ministerului Dezvoltarii).
UPDATE Eugen Davidoiu, director Tarom: Nu am motive sa-mi dau demisia, sunt interese straine care vor sa dispara compania
Directorul general al companiei Tarom, Eugen Davidoiu, a respins duminica ideea de a demisiona de la conducerea societatii, argumentand ca a adus doua aeronave noi si ca a inceput restructurarea “deranjand unele grupuri de interese” care “vor sa dispara companiile de stat”. Intrebat la Digi24 daca i s-a cerut demisia, directorul general de la Tarom a raspuns: “Nu am de ce sa-mi dau demisia. Pentru ce sa mi se ceara demisia, ca am adus doua aeronave noi? Ca am inceput restructurarea companiei? Am deranjat, probabil, unele grupuri de interese, dar asta e”. Eugen Davidoiu a mai spus ca in ritmul actual, Tarom n-ar mai putea continua nici macar un an.
Decizia premierului vine in urma activitatii extrem de slabe de la CNI si a rezultatelor financiare slabe si a managementului discutabil de la TAROM.
La ultima sedinta de Guvern, premierul l-a criticat extrem de dur pe ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, pentru situatia de la TAROM si in privinta constructiei autostrazilor.
“Fiindca tot vorbim de cifre extraordinare pentru Romania, avem si cifre proaste. Domnule ministru Cuc, acum trei saptamani v-am intrebat de ce i-ati prelungit mandatul cu patru luni celui de la TAROM. Si mi-ati spus ca va asumati si ca aveti incredere in el si ca stie ce are de facut. Asa este? “, l-a intrebat Mihai Tudose pe ministrul Transporturilor in sedinta de Guvern.
Cuc a confirmat ca situatia este cea prezentata de premier. Tudose a continuat pe un ton critic: “Pai, eu sa inteleg ca aveti incredere in el si impreuna formati o echipa. Va asumati ce e acolo, 104 milioane pierdere pe sase luni ? CFR Marfa – pierdere, CFR Calatori – pierdere. Inteleg ca e o echipa foarte buna, dar nu mergeti in directia care trebuie”, a spus Tudose.
Ministrul Transporturilor a spus: “Bun !” si a vrut sa continue, dar a fost imediat intrerupt …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *