UPDATE. Cine sunt cei patru militari romani raniti in Afganistan

Patru militari romani care actioneaza in cadrul misiunii “Resolute Support”, din Afganistan au fost raniti, joi dimineata, in jurul orei 9.00 (ora Romaniei), in timpul unei misiuni de patrulare,?in urma exploziei unei masini-capcana.
Ministrul Apararii Mircea Dusa a precizat, joi, la B1 TV, ca doi din cei patru militari au fost raniti grav si se afla, in acest moment, in sala de operatie.
In urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor la fata locului si au fost transportati la spitalul din Kandahar, unde se afla internati in stare stabila, precizeaza MApN.
Cei patru raniti sunt plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa si caporalii clasa a III-a Valentin Ciolan-Uta, Dan Cornel Craciun si Cristian Stoica.
Potrivit MApN,?Marius Sorin Diaconeasa are 36 de ani si este la a patra misiune in Afganistan.?Valentin Ciolan-Uta are 28 de ani si este la prima misiune in teatrul de operatii, Dan Cornel Craciun are 27 de ani si este la a doua misiune in Afganistan, iar Cristian Stoica are 38 de ani si este, de asemenea, la a doua misiune in acest teatru de operatii.
Militarii executau o misiune de patrulare terestra, la aproximativ opt kilometri sud-est de baza de la Kandahar.
Romania are acum in Afganistan doua structuri militare. Una dintre ele este?Batalionul 33 Vanatori de Munte “Posada” de la Curtea de Arges, care executa misiuni de paza si patrulare in zona bazei de la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *