UPDATE. Dosarul “Loteria I”,in care este judecat George Copos, amanat pana in 16 iunie

UPDATE 17:15: Judecarea dosarului “Loteria I”, in care George Copos este acuzat de evaziune fiscala de peste un milion de euro, a fost amanata, joi, pana in 16 iunie, pentru ca instanta suprema sa se pronunte in legatura cu modul in care se aplica legea penala mai favorabila, informeaza Mediafax.
Avocatii inculpatilor din dosar au solicitat amanarea cauzei dupa data de 2 iunie, cand Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) ar putea sa dea o decizie in ceea ce priveste modul de aplicare a legii penale mai favorabile, odata cu intrarea in vigoare a noilor coduri penal si de procedura penala.
Astfel, ICCJ va hotari daca legea mai favorabila se aplica global sau pe institutie. Prima dintre sesizari se refera la faptul ca judecatorul de caz decide pentru fiecare inculpat in parte daca aplica strict noul sau vechiul cod penal. Cea de-a doua vizeaza modul in care magistratul poate amesteca, in pronuntarea unei decizii, articole din vehicul si din noul cod penal.
La termenul de joi, unul dintre avocatii lui George Copos, Viorel Ros, a aratat ca tocmai aceasta confuzie cu privire la aplicarea globala sau pe institutie autonoma a dus la condamnarea clientului sau in dosarul transferurilor de jucatori.
“Domnul Copos este aici (in boxa acuzatilor – n.r.) pentru ca s-a aplicat gresit legea. Inalta Curte de Casatie si Justitie a zis ca s-a aplicat gresit legea, dar eu nu stiu daca voi putea indrepta aceasta greseala”, a spus Viorel Ros in fata instantei Tribunalui Bucuresti care judeca dosarul Loteria I.
Procurorul de sedinta s-a opus acestei amanari si a acuzat avocatii ca incearca sa tergiverseze solutionarea cauzei, precizand ca dosarul se afla pe rolul Tribunalului de mai bine de un an.
Cei doi magistrati din completul care judeca, in faza de apel, dosarul Loteria I nu au putut decide daca sa amane judecarea dosarului, astfel …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *