UPDATE. Fostul baron de Constanta, Nicusor Constantinescu, circ in sala de judecata. A fost dus din nou la spital, iar ultimul termen din proces, suspendat

0

UPDATE 11.48. Presedintele CJ Constanta a fost luat cu ambulanta si dus la Spitalul Judetean Constanta. Medicul de pe ambulanta nu a reusit sa-i scada tensiunea.?
UPDATE 11.11. Procesul in care este judecat Nicusor Constantinescu a fost suspendat dupa ce acestuia i s-a facut rau. Se pare ca are tensiunea foarte mare. A?fost chemata ambulanta.
UPDATE 10.30. Nicusor Constantinescu a fost adus cu ambulanta la Instanta. El s-a plans de conditiile din penitenciar.
—-
Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu este asteptat, miercuri, din nou, la Curtea de Apel Constanta, dupa ce sedinta de luni a fost suspendata.
Luni, Constantinescu trebuia sa fie audiat in dosarul finantarii Centrului Militar.??El??spus in fata instantei ca vrea sa dea declaratii, dar nu poate din cauza starii de sanatate, dar nu a vrut sa semneze procesul verbal in care judecatoarea a cerut sa se consemneze ca acesta refuza din motive medicale.
Citeste si:?Procesul lui Nicusor Constantinescu, amanat pentru 8 iunie. Presedintele suspendat al CJ Constanta a fost dus la spital
Avocatul acestuia a depus o cerere de recuzare a judecatorilor, din cauza lipsei de impartialitate, sedinta fiind astfel suspendata pana la solutionare, solicitarea urmand sa fie analizata de un alt complet.
In timpul procesului, Constantinescu si-a concediat avocatul, apoi?a cerut unul din oficiu. L-a refuzat si pe acesta din urma.?
Nicusor Constantinescu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta, a fost arestat din nou preventiv, luna trecuta, dupa ce nu s-a prezentat la termenele fixate de instanta. De atunci, la fiecare infatisare a criticat dur modalitatea de judecata, afirmand chiar ca ceea ce se intampla este o “tentativa de omor repetat”. Pe de alta parte, un judecator a catalogat comportamentul sau ca fiind “la limita abuzului de drept”.
De ce a fost arestat din nou
Constantinescu a fost arestat preventiv in urma uni cereri formulata de procurorii DNA. “Instanta de judecata chiar a incercat sa il audieze pe inculpat in incinta sanatoriului, dar acesta din urma nu a fost de acord. Desi inculpatul pretindea ca nu se putea deplasa, pana in prezent acesta a parasit de mai multe ori Sanatoriul Balnear Techirghiol pentru a-si rezolva diverse probleme personale. De exemplu, la data de 14 mai 2016, inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel a participat la sarbatorirea a 25 de ani de la absolvirea facultatii. Intr-o publicatie locala au fost publicate ulterior fotografii realizate in aula facultatii in care inculpatul apare pozitionat pe unul dintre cele mai de sus randuri ale salii”, se arata in referatul de motivare a arestarii emis de DNA.
Circ in sala de judecata
Inca de la arestarea preventiva, Constantinescu a avut ceva de obiectat. Cand a fost ridicat de acasa pentru a fi arestat, a iesit in carje si declarat ca i se face o nedreptate. “Este o actiune premeditata in care DNA-ul si SRI-ul au facut pact si la acest complet de judecata de la Curtea de Apel Constanta. Nu a contat ce am spus eu astazi timp de patru ore, cu tensiune 22 cu 11 si 24 cu 13, cum ati vazut pe monitor in sala de judecata, nu au contat probele de la Sanatoriul Techirghiol care au confirmat ca am fost in spital,?nu a contat ca la fiecare lipsa la cele trei termene domnii judecatori au admis lipsa mea pe motive medicale si tocmai astazi s-au contrazis”, a spus acesta.
In sala de judecata este asistat intotdeauna de un echipaj al Ambulantei, care ii ia tensiunea de mai multe ori. Ieri, de exemplu, avea tensiunea 24 cu 14. La un moment dat i s-a facut rau, procesul s-a intrerupt si a fost dus la spital. Avocatul sau a spus ca Nicusor Constantinescu?prezinta risc de infarct si de accident cerebral.?”Am fost adus cu dricul (n.r. de la Penitenciarul Poarta Alba)”, a spus el, subliniind ca saptamana trecuta a fost plimbat 3.000 de km in conditii improprii.
Amendat de patru ori intr-o sedinta
O judecatoare l-a acuzat chiar de comportament “la limita abuzului de drept”, dupa ce a fost interupta de mai multe ori de inculpat. “Nu tipati la mine si nu vorbiti peste mine. De cinci minute tipati la mine”, a spus ea. “Mai dati-mi un mandat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *