UPDATE. NATO intervine in combaterea traficului de migranti din Marea Mediterana

UPDATE 14.48: Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anuntat, joi, ca un grup naval aliat sub comandament german se va deplasa “fara intarziere” in Marea Egee, relateaza DPA si AFP, conform Agerpres.?
“NATO va contribui cu informatii esentiale si supraveghere la combaterea traficului si a retelelor criminale. Este o decizie cu aplicare imediata”, a afirmat secretarul general al NATO.?Comandantul fortelor aliate in Europa, generalul american Philip Breedlove “este in acest moment pe cale sa ordone grupului naval permanent sa se deplaseze in Marea Egee si sa inceapa activitati de supraveghere”, a mai afirmat Stoltenberg in prezentarea misiunii navale care va ajuta la gestionarea crizei migratiei si pentru care Alianta si-a dat joi acordul. Potrivit acestuia, ar fi vorba de grupul naval 2 al NATO, care are cinci nave in apropiere de Cipru. O sursa guvernamentala germana a anuntat ca Danemarca va contribui si ea cu o nava la misiune.?
—-
NATO va interveni in Marea Mediterana pentru a combate traficul de migranti, a anuntat, joi,?ministrul american al Apararii, Ashton Carter, dupa o solicitare a?Germaniei, Turciei si Greciei,?relateaza DPA si AFP, citate de Agerpres. Fortele NATO vor participa la misiunea de supraveghere din Marea Egee,intre Turcia si Grecia.?
“NATO si toti ceilalti participanti la masa discutiilor si-au exprimat disponibilitatea ca Alianta Nord-Atlantica sa sprijine si sa participe la aceasta operatiune”, a declarat Ashton Carter la finalul unei reuniuni a ministrilor apararii NATO de la Bruxelles.?In cazul in care o astfel de misiune de supraveghere frontaliera va vedea lumina zilei, aceasta ar fi o premiera pentru NATO, organizatie militara defensiva care a refuzat pana in prezent sa se implice direct in cea mai grava criza a migrantilor din Europa din 1945.?Ca urmare a unei solicitari formulate oficial miercuri seara de catre Berlin, Ankara si Atena, NATO isi va utiliza navele pozitionate in Marea Egee intre Turcia si Grecia pentru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *