UPDATE. O delegatie a sindicalistilor din invatamant a fost primita la Cotroceni, dupa ce mii de profesori au marsaluit prin Bucuresti

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

UPDATE 14:50.?O delegatie a sindicatelor din educatie a fost primita, miercuri, la Palatul Cotroceni, de catre consilierii de stat Ligia Deca si Gabriel Cristian Piscociu.?Administratia Prezidentiala precizeaza intr-un comunicat de presa ca dialogul a fost unul deschis, reconfirmand importanta unor solutii sustenabile pe termen lung, care sa confere stabilitate si incredere.?In acest context, reprezentantii personalului din sistemul de invatamant si-au prezentat atat revendicarile, cat si propunerile lor pentru solutionarea acestora.?Reprezentantii Administratiei Prezidentiale au reiterat importanta pe care presedintele Klaus Iohannis o acorda sistemului de invatamant, prin initierea proiectului national „Romania Educata”, lansat in luna februarie si care isi propune elaborarea unei viziuni si a unei strategii pentru educatie la orizontul anului 2030, care sa aiba ca prioritate sustinerea si redarea prestigiului carierei didactice si de cercetare.?

UPDATE.?Mii de sindicalisti din toata tara, membri ai Federatiilor sindicale din Invatamant, alaturi de elevi si parinti, au pornit, miercuri la pranz,?din Piata Victoriei intr-un mars catre Palatul Cotroceni, protestul fiind generat de esuarea negocierilor cu Guvernul Romaniei referitoare la salarizarea din invatamant.?Protestatarii prezenti la marsul de protest au afisat pancarte pe care scrie: ” Vrem sa fim tratati corect, cu cinste si cu respect!” „Afara, afara cu politica din scoala”, „Fara educatie moare orice natie”, „Munca decenta, salarii indecente”, „Guvernul a decis: invatamantul va fi ucis”. De asemenea, protestatarii fluiera din vuvuzele si scandeaza: „Demisia” si „Unitate”. .?
—-
Aproximativ 15.000 de sindicalisti din invatamant, cat si reprezentanti ai elevilor si parintilor sunt asteptati sa participe, miercuri, la un mars de protest, care va avea loc in Capitala, in semn de nemultumire la Legea salarizarii bugetare.
La actiunea de protest vor participa reprezentantii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, ai Federatiei Sindicatelor din Educatie „SPIRU HARET”, ai Federatiei Nationale Sindicale „ALMA MATER”, ai Consiliului National al Elevilor si ai Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar.?
Citeste si:?Negocieri esuate intre sindicalistii din invatamant si reprezentantii Ministerului MunciiPotrivit sindicalistilor, protestul este generat de esuarea negocierilor cu Guvernul Romaniei referitoare la salarizarea din invatamant dar si de alte nemultumiri. Astfel, marsul va avea intre orele 12.30 si 14.00, pe traseul Piata Victoriei – Palatul Cotroceni.?Protestatarii solicita respectarea Legii Educatiei Nationale, in sensul alocarii anuale din bugetul de stat si din bugetele autoritatilor publice locale a …

spot_imgspot_img