UPDATE: Plenul Camerei Deputatilor voteaza, miercuri, cererea pentru retinerea si arestarea preventiva a deputatului Rizea

UPDATE 17.00:?Plenul Camerei Deputatilor voteaza, miercuri, cererea DNA privind retinerea si arestarea preventiva a deputatului PSD Cristian Rizea, informeaza Agerpres.
“Miercuri, de la 10,00 la 12,00, are loc plenul Camerei Deputatilor cu dezbateri pe problemele inscrise pe ordinea de zi, de la ora 12,00 la 12,45 se va analiza cererea ministrului Justitiei si cele doua rapoarte ale Comisiei juridice vizavi de retinerea si arestarea domnului Rizea, iar dupa aceea va fi votul final pe initiativele legislative si doua voturi cu bile pe cele doua rapoarte ale Comisiei juridice”, a anuntat secretarul forului legislativ, Niculae Mircovici.?
UPDATE 12.59:??Deputatul PSD Cristian Rizea a declarat, luni,?ca dosarul sau are o singura proba -?un martor care si-a schimbat declaratiile, informeaza Agerpres.
“Am prezentat un punct de vedere al avocatului meu, domnul Alexandru Chiciu, am expus declaratia pe care am avut-o in fata colegilor mei deputati si am raspuns ulterior la intrebarile pe care un coleg mi le-a adresat. Pot sa va spun doar atat: acest dosar are o singura proba. In aceasta speta, a mai existat un proces, acum cinci ani de zile, in 2011, cand l-am castigat in fata Agentiei Nationale de Integritate. Repet, cu acelasi obiect, cu aceeasi suma de bani, iar acel martor care atunci in 2011 a declarat cu mana pe Biblie in fata unui judecator intr-un fel, astazi, la cinci ani de zile, are o declaratie total schimbata, pentru ca in acesti cinci ani de zile a comis anumite ilegalitati, a ajuns in inchisoare si si-a negociat libertatea lui cu pretul libertatii mele”, a declarat Rizea, la iesirea din sala de sedinte a Comisiei Juridice.?
El a sustinut ca, in spatele acestei actiuni a DNA, este faptul ca si-a dorit sa candideze la Primaria Sectorului 5. “Faptul ca mi-am dorit sa candidez la sectorul 5 si sa fac ceva pentru oamenii de acolo. Trebuia sa renunt mai demult, nu am ascultat pe cine trebuia”, a spus deputatul.?Intrebat daca este pregatit si pentru varianta arestului, el a spus: “Sunt pregatit. Daca trebuie sa infrunt asta… E un examen pentru mine, asta e viata”.?
UPDATE 12.44:?Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a dat aviz pentru retinerea si arestarea?deputatului PSD Cristian Rizea. Avizul este consultativ.
Raportul Comisiei Juridice va merge in plenul Camerei Deputatilor, care?va decide prin vot daca aproba sau nu cererea formulata de procurorii DNA.?
UPDATE 12.17: ?Sedinta Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, in cazul deputatului PSD Cristian Rizea, a inceput, informeaza Agerpres.
Sunt prezenti 16 deputati din comisie.?
La sedinta a venit si Cristian Rizea pentru a-si sustine punctul de vedere.?
————
Comisia juridica a Camerei Deputatilor se reuneste, luni, la ora 12.00, pentru a analiza si a da …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *