UPDATE. Primarul din Saveni si directorul APIA Saveni, retinuti de DNA, pentru frauda cu fonduri UE

UPDATE 20.50: Primarul orasului Saveni, Petru Relu Tirzioru (PNL), si directorul APIA Saveni, Liviu Stelian Zaharia, au fost retinuti, marti seara, de catre procurorii DNA Serviciul Teritorial Suceava, pentru fraudarea fondurilor europene, iar audierile continua si cu alti suspecti, transmite Mediafax.
Procurorul sef al Serviciului Teritorial Suceava al DNA, Mihaela Mihai, a declarat ca primarul orasului Saveni, Petru Relu Tirzioru, a fost retinut, fiind suspectat ca a prezentat documente false pentru obtinerea de fonduri europene sau de la bugetul de stat, cu complicitatea unor functionari din cadrul APIA Saveni.
Ea a mentionat ca in acelasi dosar a fost retinut seful APIA Saveni, Liviu Stelian Zaharia, pentru abuz in serviciu si acordarea de subventii cu incalcarea legii si luare de mita.
Sursa citata a mai spus ca in urma cercetarilor s-a evidentiat ca Zaharia avea “protejati” anumiti fermieri din zona.
In urma perchezitiilor facute marti dimineata, primarul din Saveni si directorul APIA Saveni au fost adusi la audieri la sediul DNA Suceava, iar procurorii anticoruptie suceveni urmeaza sa audieze in acest dosar zece suspecti si 16 martori.
Procurorul-sef al DNA Suceava a precizat ca in acest dosar prejudiciul este estimat la peste un milion de euro.
UPDATE 09.55:?Surse judiciare citate de Mediafax au declarat ca institutiile publice unde au loc perchezitii sunt Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) Botosani si sediul unei primarii din acelasi judet.
Procurorul sef al DNA Suceava, Mihaela Mihai, a declarat, ca marti ar urma sa fie aduse la audieri zece persoane suspectate in acest caz si 12 martori, mai scrie sursa citata.
Pocurorii sunt sprijiniti in acest caz de Serviciul Roman de Informatii si de Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.
Un dosar de coruptie privind suspiciunea acordarii ilegale de subventii a fost instrumentat de DNA Suceava, in ceea ce priveste activitatea APIA Suceava, institutie la care, la inceputul lunii iunie, au fost facute perchezitii.
In acest dosar privind acordari ilegale de subventii agricole in judetul Suceava sunt cercetati Dorel Gheorghe Benu, directorul general …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *