UPDATE. Primarul din Slatina, ARESTAT la domiciliu pentru trafic de influenta, in dosarul lui Darius Valcov

UPDATE 23.40: Primarul Minel Prina a fost arestat la domiciliu, a decis, sambata seara, Inalta Curte de Casatie si Justitie, informeaza Mediafax. Edilul din Slatina este acuzat de procurorii anticoruptie de trafic de influenta, in dosarul in care ministrul Finantelor, Darius Valcov, este urmarit penal.
De asemenea, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a dispus ca Lucian Petrut Susala, director al SC Imobiliare Consloc SRL, firma administrata de Primaria Slatina, sa fie arestat preventiv. El este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la infractiunea de trafic de influenta, evaziune fiscalas si spalare de bani.
Deciziile de arestare la domiciliu si de arestare preventiva, pot fi contestate tot la instanta suprema.

Primarul din Slatina, Minel Florin Prina, a fost retinut de procurorii anticoruptie pentru 24 de ore, pentru trafic de influenta, in dosarul in care actualul ministru al Finantelor, Darius Valcov, este urmarit penal. In aceeasi cauza, a mai fost retinuta o persoana, iar alte doua se afla sub control judiciar pentru 60 de zile.
Prina, in calitate de viceprimar la acea vreme, a intermediat transferul de bani de la firma catre Valcov, cu ajutorul lui Susala Lucian Petrut, Timofte Petre-Bogdan, Tomescu Constantin Cristian si a altor persoane. Procurorii l-au retinut pe Susala pentru 24 de ore, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la infractiunea de trafic de influenta, evaziune fiscala si spalare de bani. Timofte si Tomescu au fost pusi sub control judiciar pentru 60 de zile.
Citeste si: Darius Valcov, urmarit penal pentru trafic de influenta. Tariful fostului primar din Slatina: 20% din valoarea contractrelor
In acest dosar, Darius Valcov este acuzat de procurori ca, in calitate de primar al municipiului Slatina. in 2009, a fost contactat de administratorul unei firme, care i-a propus ca, in schimbul oferirii sprijinului in influentarea factorilor de decizie din cadrul autoritatii contractante,? in vederea castigarii unor licitatii de lucrari pentru obiective situate in municipiul Slatina, orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti, sa ii dea 20% din valoarea sumelor incasate (fara T.V.A.), conform contractelor de executie a respectivelor lucrari.
In cadrul acestui proiect au fost incheiate contractele “Reabilitarea si extinderea retelei de apa si canalizare in orasele Scornicesti si Potcoava”, “Reabilitarea si extinderea retelei de apa si canalizare in municipiul Slatina” si “Reabilitarea si extinderea retelei de apa si canalizare in orasele Draganesti-Olt si Piatra-Olt”. Cu ocazia derularii procedurilor de licitatie membrii comisiei au procedat, la indemnul suspectului Valcov Bogdan Darius, in mod abuziv, la eliminarea din caietul de sarcini a unor conditii de eligibilitate in scopul favorizarii firmei omului de afaceri. In urma acceptarii propunerii facute, firma omului de afaceri a castigat licitatiile organizate in cadrul proiectului “Extinderea si reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa si apa uzata in judetul Olt”, avand ca obiect semnarea contractelor cu Compania De Apa Olt pentru mai multe lucrari.
Administratorul societatii si suspectul Valcov Bogdan Darius au stabilit de comun acord, ca sumele de bani sa fie remise primarului, in numerar, in lei si numai la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *