UPDATE. Profesoara americana de origine romana, omorata in Abu Dhabi. Femeia care a ucis-o, retinuta

UPDATE 16.12: Femeia care ar fi omorat-o pe profesoara a fost arestata, joi, relateaza NBC News, conform Mediafax.
Saif Bin Zayed, ministrul de Interne din Emiratele Arabe Unite (EAU), a anuntat intr-o conferinta de presa ca suspectul “cu fata acoperita”, observat in imaginile inregistrate de camerele de securitate in timp ce parasea locul crimei, este cetatean EAU si se afla in custodia politiei.
Femeia arestata este de asemenea suspectata ca a amplasat o bomba langa locuinta unui medic american din Abu Dhabi, potrivit politiei. Anchetatorii ar fi descoperit de asemenea materiale necesare fabricarii bombelor la locuinta femeii.

O profesoara de origine romana, cu cetatenie americana, care muncea in Abu Dhabi, a fost injunghiata mortal de o persoana cu un val negru, relateaza Fox News, potrivit Mediafax.
CEO-ul firmei Footprints Recruiting cu sediul in Canada Ben Glickman a confirmat pentru postul american Fox News ca victima a fost identificata ca fiind Ibolya Ryan, in varsta de 47 de ani, mama unor baieti gemeni in varsta de 11 ani. Ryan era cetateana americana si a fost formata in Statele Unite, fiind repartizata in Emiratele Arabe Unite (EAU) in septembrie 2013, a precizat Glickman.
Tatal baietilor, de care femeia era divortat, a luat un zbor catre EAU pentru a lua baietii, a adaugat el.
Concomitent, autoritatile din Abu Dhabi au publicat o inregistrare video, intr-un efort de cautare a persoanei suspecte care ar fi folosit un obiect ascutit, confiscat de politie.
Crima a fost comisa dupa ce Ambasada Statelor Unite din Abu Dhabi a postat la sfarsitul lui octombrie un avertisment in care-i informa pe americani in legatura cu “o postare recenta anonima pe un site jihadist care incurajeaza atacuri asupra profesorilor la scoli americane si internationale din Orientul Mijlociu”.
“Misiunea nu cunoaste vreo amenintare specifica si credibila vizand vreo scoala sau individ american in EAU”, se arata in avertisment, “insa coopereaza cu scoli locale americane pentru revizuirea securitatii lor”.
In inregistrarea video, persoana suspecta, care poarta o roba traditionala neagra, val integral si manusi specifice intregii regiuni a Golfului, este surprinsa deplasandu-se linistita in mallul scump Reem Island din Abu Dhabi. Ea ia un ziar si dispare …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *