UPDATE: Seful Politiei Rutiere Brasov, retinut de DNA

UPDATE. 17.55: Seful Politiei Rutiere Brasov a fost retinut de DNA pentru trafic de influenta, instigare la abuz in serviciu si??folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.
“Din ordonanta de retinere intocmita de procurori a reiesit ca, in cauza exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, in perioada octombrie-decembrie 2013, suspectul Tamirjan Claudiu a creat un sistem infractional foarte bine pus la punct, oferind protectie mai multor persoane din mediile oamenilor de afaceri si functionarilor publici”, informeaza DNA.
Aceasta protectie se materializa in sensul nesanctionarii contraventionale sau penale de catre personalul din subordine, in schimbul unor foloase materiale, oferite si remise ori de cate ori lucratorul de politie avea nevoie.
Sistemul creat de suspect era unul foarte bine pus la punct, in sensul ca, fara prea multe explicatii fiecare persoana intelegea ce anume are de facut.
Astfel, in urma unui simplu apel telefonic efectuat de catre persoanele care ii solicitau ajutorul, suspectul Tamirjan Claudiu contacta agentul de politie din teren, aparent fara legatura cu fapta constatata, transmitand un cod. La randul sau agentul de politie transmitea un mesaj in sensul ca a inteles ordinul. De multe ori, un simplu semnal (beep) a fost de natura sa-l determine pe lucratorul de politie sa-si incalce atributiile de serviciu.
De asemenea, dispunand de anumite date privitoare la controalele desfasurate pe linie rutiera /transporturi, suspectul Tamirjan Claudiu a comunicat aceste lucruri persoanelor interesate si neautorizate, evitandu-se in acest fel sanctionarea societatilor comerciale respective.
Pentru aceste “servicii” suspectul Tamirjan Claudiu a pretins si primit de la diverse persoane urmatoarele:

– un card pentru combustibil;
– material lemnos pentru imobilul in care locuieste;
– produse din carne;
– bauturi carbogazoase;
– whisky pentru o petrecere;
– pastravi;

Suspectului Tamirjan Claudiu i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.
Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.
UPDATE 13.45: ?Seful Politiei Rutiere Brasov, Claudiu Tamarjan, a fost ridicat de procurorii DNA si dus la audieri, marti, in urma perchezitiilor desfasurate intr-un dosar in care se fac cercetari privind infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, transmite Mediafax.
Perchezitiile procurorilor anticoruptie au avut loc la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Brasov, in biroul lui Claudiu Tamarjan, precum si la locuinta acestuia din municipiu.
Directia Nationala Anticoruptie a anuntat marti, intr-un comunicat de presa, ca procurorii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *