UPDATE. VIDEO.Nicusor Constantinescu poate ramane la tratament in SUA: CAB respinge definitiv arestarea sa. Tocmai a fost mutat la un alt spital

UPDATE. Nicusor Constantinescu poate ramanein SUA pentru investigatii medicale. Decizia a fost luata de magistratii Curtii de Apel Bucuresti.
Contestatia lui Nicusor Constantinescu fata de arestarea preventiva dispusa de Tribunalul Capitalei, la propunerea DNA, a fost admisa, marti, de Curtea de Apel Bucuresti (CAB). Decizia este definitiva, informeaza?Mediafax.Prin aceasta decizie, CAB a respins inlocuirea controlului judiciar, dispus initial in cazul lui Constantinescu, cu arestul preventiv. Instanta a stabilit, de asemenea, ca presedintele Consiliului Judetean Constanta, aflat in SUA, a stat in mod legal in afara tarii intre 18 iunie si 1 iulie.In aceste conditii, mandatul european de arestare emis pe numele lui Nicusor Constantinescu ramane fara obiect.?Dupa judecarea contestatiei, avocatii lui Constantinescu au declarat ca viza prin care acesta mai poate ramane pe teritoriul SUA va expira la inceputul lunii octombrie.

Seful Consiliului Judetean Constanta,?Nicusor Constantinescu a fost mutat la un alt spital din Statele Unite ale Americii. Astfel, presedintele Consiliului Judetean Constanta a fost mutat de la spitalul John Hopkins din Baltimore, din statul Maryland la o clinica New York, informeaza B1tv.?In acest sens, seful CJ Constanta a trimis si documente medicale semnate de un medic roman care il trateaza.
Intre timp, baronul vrea sa scape de arest. Magistratii Curtii de Apel judeca marti contestatia lui Nicusor Constantinescu la decizia Tribunalului Bucuresti de a-l aresta in lipsa.?”Eu sunt medicul care il trateaza pe domnul Nicusor Constantinescu si el este in prezent in grija mea datorita conditiilor care ii ameninta viata. Domnul Nicusor Constantinescu necesita in continuare alte tratamente si interventii chirurgicale. In prezent, el nu este stabil medical sa calatoreasca pana cand problemele medicale prezente nu vor fi rezolvate”, se arata intr-un document datat 11 iulie si semnat de catre Doru Paul, profesor asistent de medicina de la Centrul de Cancer Monter. Actele medicale au ajuns si la judecatori.Presedintele Consiliului Judetean Constanta a fost dat in urmarire internationala din data de 7 iulie prin Interpol de catre Inspectoratul General al Politiei Romane dupa ce nu s-a mai intors din SUA?la data stabilita de instanta din Romania.?”Nu vreau sa comentez inainte. Apostilarea documentelor medicale din dosarul de pe 15 iulie, de catre Departamentul de Stat SUA conform Conventiei de la Haga din 1961, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *