Urban: “Au fost stranse semnaturile pentru contestarea Legii referendumului la CC”

de Eliana Radulescu Postat la: 21.06.2012 11:24 Ultima actualizare: 21.06.2012 11:25

FOTO: Bogdan Stamatin/ Mediafax
Senatorul independent afiliat PDL Iulian Urban a declarat, joi, ca legea de modificare Legii referendumului, adoptata de Senat, va fi contestata la Curtea Constitutionala si ca deja s-au stans semnaturi in acest sens.
“Referitor la Legea referendumului, deja s-au strans semnaturile, o sa se mearga la Curtea Constitutionala. Urmeaza sa vedem daca Curtea Constitutionala va considera daca se incadreaza in limitele de constitutionalitate”, a spus Urban.
Potrivit proiectului, demiterea presedintelui Romaniei este aprobata daca a intrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul tarii, ale cetatenilor care au participat la referendum.
“In viata si in politica trebuie sa ai grija groapa cui o sapi, ca este posibil sa cazi tu in ea, astfel incat, din punctul meu de vedere, atat timp cat data trecuta aceasta lege privind referendumul a trecut si au fost foarte multi si de la ei care au votat, trebuie sa se gandeasca foarte bine, mai ales ca iata ce se intampla, pana la urma roata politica, a vietii si a justitiei se invarte”, a atentionat Urban.
El a mentionat ca ramane de vazut daca si cum va intelege actuala putere sa foloseasca aceasta arma in tactica de suspendare a presedintelui Traian Basescu.
“S-ar putea, la un moment dat, peste doi-trei ani de zile, sa fie folosita intr-un sens invers, impotriva unui presedinte pe care il va da probabil tarii USL, ramane de vazut”, a mai spus Urban.
Plenul Senatului a adoptat, joi, modificarea la legea referendumului, prin care presedintele Romaniei va putea fi demis cu votul a jumatate plus unul din cei care se prezinta la referendum, fata de prevederea actuala, privind suspendarea cu votul a jumatate plus unul din cetatenii cu drept de vot.
Propunerea de modificare a Legii referendumului a fost adoptata de plenul Senatului cu 75 de voturi “pentru”, 7 voturi “impotriva” si 3 abtineri.
Adoptarea propunerii a fost primita cu aplauze de plen.
Legea a fost adoptata de Senat in calitate …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *