USL renunta la boicotul din Parlament pentru ratificarea tratatului de guvernanta fiscala

USL este de acord ca Romania sa semneze si sa ratifice Tratatul de guvernanta fiscala, urmand ca parlamentarii opozitiei sa participe la procedurile parlamentare in acest sens, a declarat, luni, presedintele PSD, Victor Ponta.
USL este de acord ca Romania sa semneze si sa ratifice Tratatul de guvernanta fiscala, urmand ca parlamentarii opozitiei sa participe la procedurile parlamentare in acest sens, a declarat, luni, presedintele PSD, Victor Ponta.
“Decizia USL, cum am anuntat din decembrie, la consultarile de la Cotroceni, nu s-a schimbat. Suntem de acord – e necesar ca Romania sa nu ramana in afara tarilor europene – sa semnam si ulterior sa ratifica tratatul”, a spus Ponta.
El a precizat ca nu este necesar ca opozitia sa semneze un protocol cu actuala putere pe aceasta tema.
“Ce nu e necesar – si nu va fi cazul – e sa semnam o hartie cu cei de la putere. Nu ne-au consultat cand au scris hartia, am vazut la televizor numele noastre puse pe un document pe care nu il cunoastem si in legatura cu care nu am fost consultati. Tratatul e intre Romania si celelalte tari UE, nu intre coalitia de la guvernare si opozitie”, a spus Ponta, care a adaugat ca USL va participa la procedurile parlamentare de ratificare a Tratatului.
Liderul PSD a spus ca USL cere o dezbatere publica privind consecintele semnarii acestui Tratat si ca liderii opozitiei se asteapta ca Tratatul sa fie semnat de premierul in functie, Mihai Razvan Ungureanu, si nu de catre presedintele Traian Basescu.
“Tratatul e interguvernamental. Ne asteptam, pentru ca nu are nevoie de mandat, ca premierul in functie, Mihai Razvan Ungureanu, sa mearga la Bruxelles sa semneze acest tratat. Daca iar ne trezim cu Traian Basescu in locul premierului, inseamna ca fata de Guvernul Boc nu s-a schimbat nimic decat numele premierului, iar modul de actiune – nu”, a spus Ponta.
Partidele din coalitie au convenit, prin semnarea, miercuri, a protocolului de aderare la Tratatul de guvernanta fiscala, ca sustin semnarea de catre seful statului la Consiliul European a acestui document si sustin in Parlament adoptarea legii de ratificare a tratatului pana la 31 decembrie 2012.
Documentul a fost …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *