USR a elaborat proiectul Legii de abrogare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Dragnea, invitat sa fie co-initiator

“Am elaborat proiectul legii de abrogare a ceea ce numeste in spatiul public ca fiind pensiile speciale ale parlamentarilor. Proiectul de lege este semnat de catre toti deputatii si senatorii USR si avem o invitatie publica de facut, mai avem o semnatura de cules, este vorba de semnatura domnului Nicolae Liviu Dragnea pe care il invitam alaturi de noi sa fie co-initiator al acestui proiect de lege dintr-un motiv foarte simplu: dansul in legislatura anterioara si-a dat demisia din functia de deputat cu cateva zile de finalizarea mandatului tocmai pentru a nu se incadra in prevederile acestei legi si a nu fi un beneficiar al acestor indemnizatii pentru limita de varsta in viitor. Asadar, ni s-ar parea doar corect si de aceea nu vom depune proiectul de lege pana nu-l semneaza si dl Dragnea, respectiv ii vom acorda un termen de o saptamana-doua cat ii poate lua sa citeasca proiectul nostru de lege si sa-l cosemneze alaturi de noi”, a afirmat Cristian Seidler, potrivit News.ro.
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, pe 20 decembrie 2016, ca nu mai doreste ca Parlamentul sa voteze legi prin care sunt oferite beneficii senatorilor si deputatilor, iar PSD analizeaza daca este constitutional ca legea care instituie pensii speciale pentru parlamentari sa fie abrogata.
“Nu voi mai accepta, ca presedinte al partidului, ca in acest Parlament sa se initieze sau sa se adopte vreun act normativ prin care se stabilesc privilegii sau beneficii grase pentru parlamentari”, a spus Dragnea.
Intrebat despre legea pensiilor speciale pentru parlamentari, liderul PSD a spus ca este analizata varianta abrogarii. “Am dat in lucru colegilor mei sa vada daca nu cumva ne opreste vreo prevedere constitutionala, fiind vorba de drepturi castigate. Daca nu o sa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *