USR anunta ca a contestat la CCR modificarea regulamentului din Camera Deputatilor

Conform unui comunicat transmis de USR, schimbarea regulamentului, propusa de deputatul PSD Eugen Nicolicea, “incalca Constitutia Romaniei si reprezinta un regres” pentru un stat democratic.
Dreptul deputatilor USR din Parlament “este dat de cetateni, si nu de parlamentarii PSD”, se mai arata in comunicat. In expunerea de motive formulata de USR se arata ca textul, pe baza caruia a fost instituita sanctiunea, contravine prevederilor cuprinse in art. 1 alin. (3) si (5), art. 2 alin. (1), art. 61 alin. (1) teza I, art. 69 alin. (1) si in art. 70 din Legea fundamentala, “care configureaza regimul mandatului parlamentar in concordanta cu exigentele statului de drept”.
“PSD vrea sa ne puna pumnul in gura, comite niste abuzuri incredibile si apoi ne spune ca am incalcat reguli de curtoazie si ca ne interzice dreptul de a participa la lucrarile din Parlament. Coalitia majoritara nu vede jignirile xenofobe ori misogine pe care le aduce Opozitiei. Pare ca nu au invatat faptul ca aceste abuzuri, introducerea unui stil opresiv nasc reactii adverse. Nu vor reusi sa opreasca Opozitia sa se exprime prin aceste schimbari de regulament, nu vor reusi sa ne puna pumnul in gura. Dimpotriva”, a precizat deputatul USR Stelian Ion.
USR mentioneaza ca potrivit Constitutiei, deputatii au dreptul de a depune motiuni, de a semna motiuni, de a semna initiative legislative, de a avea activitate in comisii. Reprezentantii formatiunii apreciaza ca este “absurd sa se ingradeasca drepturile si activitatea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *