USR ii cere liderului deputatilor PSD sa inceapa procedura de revocare a lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al Camerei

Claudiu Nasui a invocat articolul 26 din Regulamentul Camerei Deputatilor care spune ca: a”Presedintele Camerei Deputatilor poate fi revocat inainte de expirarea mandatului, cu votul majoritatii deputatilor prezenti, cu asigurarea cvorumului legal. Votul este secret si se exprima prin bile. Propunerea de revocare se face in scris de catre liderul grupului parlamentar care l-a propus si caruia ii apartine functia de presedinte al Camerei Deputatilor”.
USR mai afirma in solicitare faptul ca a”recenta condamnare penala la 3 ani si 6 luni cu executare a celui de-al treilea om in stat decredibilizeaza atat institutia Parlamentului, cat si Romania pe scena internationala”.
Totodata, formatiunea explica si ca prezumtia de nevinovatie invocata de sustinatorii liderului PSD este doar a”o garantie a faptului ca nimeni nu trebuie sa raspunda penal in absenta unei hotarari definitive de condamnare”.
Claudiu Nasui a facut un apel la liderul de grup al PSD din Camera Deputatilor, spunandu-i sa-l ajute pe Liviu Dragnea sa realizeze ca el este principala problema a partidului si a Romaniei.
“Sunt momente in care binele comun este mai important decat orice alte nevoi, inclusiv cele personale. Este nevoie doar de o farama de demnitate pentru ca domnul Dragnea sa-si dea seama ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *