Val de scumpiri in 2019. Pe ce vom cheltui mai mult

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Potrivit INS, cel mai mult a crescut pretul cartofilor, cu 40%. Platim cu 20 de procente mai mult, in medie, pentru legume, iar facturile la gaze au crescut si ele. Mai grav este ca anul acesta ne asteapta si alte majorari, avertizeaza analistii.
In 2018, pretul combustibilului a crescut cu aproape 5%. Pentru ca acesta sa scada abia spre finalul anului, odata cu barilul de petrol. Nu suficient, se plang clientii la pompa.
In 2018 s-au scumpit gazele, cu peste 16%. Platim cu 23% mai mult pentru transportul aerian si cu 22% mai mult pentru serviciile postale. In ceea ce priveste mancarea, am avut Sarbatori cu preturi-record.
In luna decembrie, telemeaua de vaca s-a scumpit cu 3%, painea cu 5%, iar carnea de vita, cu aproape 6%. Cea mai mare scumpire e la cartofi – aproape 40%. Asta pentru ca productia interna a fost mai slaba, iar pretul cartofului de import a fost aproape dublu fata de acum doi ani.
Pentru legume, platim cu 21% mai mult. Asa ca unii romani au inceput sa economiseasca.
Cosul zilnic de cumparaturi s-a scumpit si cresterile promise, potentiale de salarii sunt deja La polul opus, am avut parte …

spot_imgspot_img