Valiza cu banii lui Gigi Becali ramane sub sechestru

Valiza cu banii lui Gigi Becali ramane sub sechestru

Magistratii tribunalului bucuresti au respins ieri ca inadmisibila actiunea vicepresedintelui FC Steaua, Teia Sponte, prin care acesta cere ridicarea sechestrului asigurator pe suma de 1,7 milioane de euro cu care, potrivit procurorilor, Gigi Becali ar fi trebuit sa-i premieze pe jucatorii U Cluj. Teia Sponte sustine, in actiunea depusa la instanta, ca banii erau dati de George Becali pentru a cumpara terenuri in Cluj, nu pentru a premia jucatorii Universitatii Cluj in eventualitatea in care acestia castigau meciul cu CFR Cluj.

DNA a anuntat pe data de 9 mai ca a inceput urmarirea penala impotriva lui Gigi Becali pentru dare de mita si a lui Anton Dobos pentru complicitate la luare de mita, alte doua persoane fiind anchetate pentru complicitate la dare si luare de mita. Cele doua persoane sunt Teia Sponte, persoana din anturajul lui Becali (in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la dare de mita), si Traian Bendorfean, cunostinta a lui Dobos (cercetat pentru complicitate la luare de mita). In perioada 5-7 mai 2008, Becali a oferit direct si indirect suma de 1,7 milioane euro lui Dobos Anton, presedintele clubului Universitatea Cluj, precum si unor jucatori ai acestei echipe, pentru ca in ultima etapa a campionatului de fotbal al Romaniei 2007-2008, din data de 7 mai 2008, clubul universitar sa isi apere corect sansele de joc si sa faca tot ce este posibil pentru a obtine cel putin un rezultat de egalitate in meciul cu echipa CFR Cluj, contracandidata echipei FC Steaua Bucuresti la castigarea titlului de campioana. In aceste activitati a fost angrenat si Traian Bendorfean, informeaza DNA.

Comisia desemnata de Comitetul Executiv al FRF sa se pronunte asupra legalitatii deciziilor luate in cazul “Valiza” de catre comisiile de Disciplina, Apel si CAF nu a putut ajunge la nici o concluzie, deoarece Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a depus motivarea abia in cursul zilei de luni. Comisia este formata din Dumitru Costin si Constantin Anghelache, aceasta urmand a se pronunta asupra deciziilor luate de cele trei instante federale. Concluziile comisiei vor fi prezentate intr-un raport in cadrul urmatoarei sedinte a Comitetului Executiv al FRF.

? Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a anulat toate deciziile luate de Comisia de Disciplina. Becali a primit o suspendare de sase luni, care nu ii interzice accesul pe stadion. La iesirea din sediul FRF, Gigi Becali l-a acuzat pe Mircea Sandu ca a stat la baza “regiei” prin care Steaua a fost depunctata pentru a fi exclusa din Liga Campionilor si ca acesta “comanda” comisiile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *