Vanzarea CFR Marfa, amanata: patru luni pasuire pentru Gruia Stoica

Grup Feroviar Roman (GFR) a virat joi 90,4 milioane de lei (aproximativ 20 milioane de euro) intr-un cont escrow deschis la Banca Transilvania, suma reprezentand 10% din pretul de cumparare a 51% din actiunile CFR Marfa detinute de stat.?
limentarea contului reprezinta o conditie prealabila pentru finalizarea privatizarii, iar termenul pentru transferul celor 20 milioane de euro expira vineri, 4 octombrie.
Suma de 20 de milioane de euro provine de la un consortiu format din Raiffeisen Bank, Banca Transilvania si OTP, dar si din surse proprii ale companiei, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate situatiei.
In luna iunie, Grup Feroviar Roman (GFR), detinut de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost declarat castigator in procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru 51% din actiuni.
Contractul a fost semnat la inceputul lunii septembrie, Gruia Stoica declarand atunci ca banii vor fi platiti dupa ce Consiliul Concurentei va emite o decizie privind aceasta tranzactie.
GFR a depus saptamana trecuta la Consiliul Concurentei notificarea privind achizitia a 51% din CFR Marfa. Notificarea cuprinde, printre altele, documente legate de companiile …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *