Vanzarile Alibaba au atins 10 miliarde de dolari in prima ora a Zilei Celibatarilor

Ziua Celibatarilor este cel mai important eveniment din comertul online la nivel mondial, iar anul trecut Alibaba a realizat in ziua respectiva vanzari de 168 de miliarde de yuani (24,15 miliarde de dolari).
Un numar disproportionat de mare de vanzari au loc in primele minute ale evenimentului care se desfasoara pe parcursul a 24 de ore, cand sunt inregistrate tranzactii pentru produse aflate in asteptare.
Alibaba marcheaza evenimentul anual cu o gala, la care in acest an a participat cantareata Mariah Carey, o japoneza care a impersonat-o pe Beyonce si un spectacol al Cirque du Soleil care a avut ca tema cumparaturile de pantofi.
Acesta a fost ultimul eveniment de Ziua Celibatarilor organizat de Alibaba sub conducerea fondatorului si presedintelui Jack Ma. Actualul director general Daniel Zhang va prelua functia de presedinte anul viitor, a anuntat compania in septembrie.
Cu toate ca vanzarile Alibaba continua sa creasca, actiunile companiei au scazut cu 16% in acest an, din cauza incertitudinilor legate de tensiunile comerciale dintre China si Statele Unite.
La inceputul lunii noiembrie, Alibaba a revizuit in scadere estimarile referitoare la veniturile din acest an, avertizand ca vanzarile de produse scumpe vor vfi afectate. Pentru a compensa, Alibaba va incasa venituri mai mici de la platformele sale, pe termen scumrt, pentru a pastra brandurile si cumparatorii noi.
In acest an, la Ziua Celibatarilor s-au inscris 180.000 de branduri, iar duminica, la ora locala 10 a.m. vanzarile? se apropiau de 20 de miliarde de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *